Lokalt

Mød Distrikt Aarhus' nye forandringsagenter

Maibritt og Mads Peter er de nye forandringsagenter i Distrikt Aarhus. Her kan du læse lidt om hvad de glæder sig til ved at skulle være forandringsagenter i Aarhus.

Caroline Schjødt

Hvem er du?

Hej! Jeg hedder Mads Peter Bilde, jeg er 20 år gammel og kommer fra Dronninglund. 

Hej! Mit navn er Maibritt, jeg er 23 år gammel og kommer fra Silkeborg.

Hvad skal du lave som forandringsagent?

Mads Peter: Jeg skal være med i opstartsprocessen i Fairhuset, hvor jeg skal bidrage til det første liv i huset med arrangementer og værtskab. En stor del af arbejdet i starten bliver formentligt også at sprede ordet om Fairhuset til unge århusianere. Det er vigtigt at mange finder huset og giver og får betydning i fællesskabet deri.

Maibritt: Som forandringsagent skal jeg tage del i hverdagen på børnehøjskolen og arbejde med at skabe nogle gode, sjove og meningsfulde aktiviteter for børnene, men også engagere mig i foreningens aktiviteter og bidrage til det store fællesskab af frivillige. 

Hvorfor vil du gerne være forandringsagent? 

Mads Peter: Jeg vil gerne være forandringsagent i Fairhuset, fordi jeg mener det er altafgørende for vores generation, at vi dyrker de positive fællesskaber, hvor vi kommer hinanden ved. Alt for mange mistrives og føler sig ensomme, og forebyggende initiativer som Fairhuset, der styrker relationer og vores sociale liv, mener jeg har stor betydning for at vende skuden og sætte kursen mod en bedre fremtid. 

Maibritt: Jeg vil gerne være forandringsagent fordi jeg synes det lyder rigtig spændende at videreudvikle på nogle af  de projekter der allerede foregår i kfum og kfum og måske starte nogle nye. Jeg nyder virkelig  at arbejde med børne og derfor og håber jeg at kunne bidrage til at der bliver skabt nogle fede kurser på børnehøjskolen. 

Hvad glæder du dig mest til? 

Mads Peter: Min "jeg-glæder-mig-til-liste" er lang, men især glæder jeg mig meget til, at blive en del af det store og gode netværk i KFUM-KFUK. Selvom jeg ikke før har været aktiv i KFUM-KFUK, ved jeg at fællesskabet og menneskene deri er noget helt særligt. Udover det, bliver det også spændende at være med i opstarten af Danmarks første Fairhus, og opleve den betydning, som huset forhåbentlig får for en stor gruppe unge. 

Maibritt: Jeg glæder mig allermest til bare at være fuld tid i KFUM og KFUK og mærke og blive en del af den fantastiske energi alle de frivillige kommer med, så vi sammen kan skabe noget godt for børn og unge! 

Hvad er en forandringagent?

En forandringsagent er en såkaldt 'fuldtidsfrivillig', hvor man arbejder 37 timer om ugen for et distrikt eller en lokalforening, hvor man skal understøtte aktiviteter, mål og forandringer.

Herigennem er det muligt som forandringsagent at skabe et stærkt netværk inden for KFUM og KFUK, at udvikle sig i frivilligverdenen og at udvikle sine kompetencer inden for projektledelse og aktivitetsudvikling.

 

Relatererde artikler

Se alle artikler