Lokalt

Hvad er stormøde?

Den 23. marts er der stormøde i Distrikt Aarhus. Måske har du aldrig været til stormøde og er lidt usikker på, hvad det egentlig er. Så læs med her, hvor vi har forsøgt at gøre det simpelt, hvad stormøde går ud på og hvorfor du skal tage med.

Caroline Schjødt

Stormødet er Distrikt Aarhus’ generalforsamling og dermed distriktets højeste myndighed. Det er her, medlemmerne kan få direkte indflydelse på det der sker i distriktet. Sådan lyder den klassiske formulering, men hvad er stormødet egentlig?

Stormødet er dér, hvor medlemmer af KFUM og KFUK i Aarhus træffer beslutninger om en fælles fremtid. Uanset om du er medlem af en lokalforening, frivillig på Børnehøjskolen, på Fairbar eller i Fairhuset, synger i Fællesklang, spiller volley i Raptus eller gør en forskel i Local2Local, inviteres DU til at deltage. På stormødet skal vi i fællesskab blive inspireret, arbejde sammen og planlægge, hvad vi skal gøre for at udleve KFUM og KFUK’s formål og skabe de bedste fællesskaber og aktiviteter for børn og unge i Aarhus. 

Men hvad er en generalforsamling?

En generalforsamling er et møde, hvor de personer, der bestemmer i en virksomhed eller forening, mødes og træffer beslutninger om, hvad der skal ske i det kommende år. Distrikt Aarhus afholder stormøde hvert år og det afholdes altid i årets første kvartal. Lokalforeningerne i distriktet afholder også generalforsamlinger hvert år. 

I år afholder Aarhus Midtby generalforsamling d. 27 februar på Nørre Alle 29. Frederiksbjerg og Gellerup afholder begge generalforsamlinger d. 19. marts.

Er stormødet for alle? 

Ja, stormødet er for alle, der er nysgerrige eller på anden måde er interesseret i at være med til at diskutere, hvad der skal ske i Distrikt Aarhus fremover.
Dog er det kun medlemmer af distriktets lokalforeninger, som kan stemme, så længe man har betalt kontingent. 

Hvorfor er det vigtigt, at jeg tager med? 

Det er vigtigt, at du tager med til stormødet, fordi det er her, du som medlem har mulighed for at få direkte indflydelse på, hvad der sker i Distrikt Aarhus.
Stormødet giver et godt indblik i, hvad distriktsbestyrelsen har arbejdet på, hvad der sker i aktiviteterne, hvordan pengene skal bruges fremover og ikke mindst, hvilken retning distriktet skal bevæge sig i det kommende år. Og så er det alt i alt en virkelig hyggelig dag med plads til snak, grin og gode samtaler med både nye og gamle venner.

Hvad laver man på et stormøde?

På stormødet er der en lang række formelle ting, som skal overholdes. Derfor er der en officiel dagsorden, hvor årsregnskabet for 2023 og budgettet for 2024 skal godkendes. Derudover skal der vælges forpersonskab og medlemmer til distriktsbestyrelsen.
Udover det formelle, er der også plads til fællessang, snak, kaffe, debat og meget mere. I år vil stormødet have mere fokus på aktiv deltagelse. Det betyder, at du som deltager på stormødet vil have mulighed for aktivt at byde ind på blandt andet distriktsbestyrelsens nye strategi “Verdens fedeste distrikt”. Stormødet afsluttes med quiz, øl eller sodavand og lidt at spise.

Er det gratis og skal jeg tilmelde mig?

Ja, det er helt gratis at deltage på stormødet. Du skal ikke tilmelde dig - du skal bare dukke op. Du må dog meget gerne trykke deltager på facebookbegivenheden så ved vi, hvor mange stole vi skal stille klar. 

Skal jeg have forberedt noget inden? 

Nej det er ikke et krav, at du har forberedt dig inden stormødet, men vi opfordrer til, at du læser stormøde-folderen inden du kommer. Heri finder du årsberetninger, dagsordenen og forslag. 

Find stormødefolderen her

Derudover kan du med fordel læse mere om distriktsbestyrelsens nye strategi i denne artikel verdens fedeste strategi, da strategien vil være omdrejningspunktet for flere af aktiviteterne på stormødet.

Relatererde artikler

Se alle artikler