Scroll

YMCA i Sydafrika

Siden 2015 har KFUM og KFUK i Danmark haft et aktivt partnerskab med YMCA i Sydafrika, der har dannet rammen for en række af rejsemuligheder for danske frivillige, praktikanter og efterskoleelever. I sommeren 2016 deltog en gruppe sydafrikanere på tilsvarende vis på Wonderful Days i Danmark, som er KFUM og KFUK’s ungdomsfestival.

YMCA i Sydafrika er en landsorganisation, der favner over en række lokalforeninger i landet. Landskontoret ligger i Durban på den varme østkyst og koordinerer de forskellige programmer, som organisationen tilbyder til unge sydafrikanere:

  • Y-Arts: Kreative og musiske tilbud, der dækker over alt fra moderne performance til traditionel afrikansk dans.
  • Y-Zone: Et tilbud til børn i alderen 6-14 om at komme og være en del af et trygt fællesskab efter skole, hvor der bliver leget, snakket og lavet lektier.
  • Y-Justice: Henvendt til unge sydafrikanere der er i konflikt med loven eller lever under sociale omstændigheder, der gør det svært at være en del af samfundet.
  • Y-Health: Et koncept der bevidstgør unge sydafrikanere om sundhed, og hvilken betydning dette har for fremtidens muligheder.
  • Y-Fit: Et fitness koncept der er med til at skabe trygge omstændigheder og samtidig generer indkomst til de øvrige programmer.

 

Efterskoler der har rejst til Sydafrika

Rønde Efterskole samarbejder med KFUM og KFUK om en rejse til Sydafrika, hvor danske efterskolelever får mulighed for at opleve den hverdag, som sydafrikanske unge lever i. Projektet hedder Sawubona South Africa og forinden den årlige rejse i april, har eleverne på Rønde Efterskole i undervisningen dykket ned i den sydafrikanske kultur og historie.

 

Andre rejser til Sydafrika