Globetrotter

Globetrotter er et tilbud til 16 - 19-årige om at rejse ud i verden, samtidig med at man uddanner og udvikler sig i form af kurser. Rejserne planlægges i samarbejde med de lokale YMCA/YWCA-foreninger rundt i de lande som besøges, og rejsedestinationerne varierer fra år til år. 

Scroll

Rejsemuligheder

Har du en nysgerrighed på verden og på forskellige kulturer, så er det måske en lille globetrotter, der ligger gemt dybt inde? Følg med hér, og tilmeld dig vores rejser, når vi igen har rejsefeber og må ud og søge nye territorier med mulighed for at blive klogere på mennesker, kultur og YMCA/YWCA på tværs af landegrænser. 

Lidt om Globetrotter rejserne

Med Globetrotter rejser vi til mange forskellige destinationer både inden for og uden for Europa. Nogle gange er destinationen endda hemmelig - som en del af udfordringen for dig som deltager. Fælles for alle rejserne er, at du vil møde unge ude i verden, lære mere om hvad det vil sige at være en del af YMCA/YWCA, både i og uden for Danmark. Herudover vil du deltage i kursuselementer, der skal være med til at udvikle og udfordre dig som person og som frivillig.

De kommende Globetrotter rejser vil du kunne se hér på siden, så hold øje og tilmeld dig hér, næste gang vi får rejsefeber. Du kan tilmelde dig uanset om du er medlem af KFUM og KFUK i forvejen eller ej. Hvis du er medlem er der mulighed for, at du kan få tilskud af din lokalforening.

Læs meget mere om Globetrotterne

Fællesskabet og “Destination Unknown”

Dem vi ikke kendte, kendte vi efter en time. For vi havde alle det tilfælles, at det hele var “unknown”, og dermed var vi i starten alle på ‘bar bund’, hvilket var en vildt fed oplevelse, som også styrkede fællesskabet. Med netop “Destination Unknown” i bagagen er mig og min kammerat netop klar til bare at bestille et par flybilletter og tage afsted, da det tit er det impulsive, som man husker bedst. Derfor skal man også minde sig selv om, at erfaring er noget man får, sekundet efter man havde brug for det

- Andreas Hovard Hansen, deltager på “Destination Unknown” (i Holland) i 2019

Læs flere globetrottercitater her

Følg med

Er du mere nysgerrig på hvem vi er i Globetrotterne, hvilke rejser der er under opsejling, og hvor vi tidligere har været. Så kan du følge med på både Facebook og Instagram. 

Facebook  Instagram

Tidligere Globetrotter rejser

2022

Grækenland

Bagende sol, fire vuggende båd, fire henrivende kaptajner, uhyggeligt klart vand og badetøj. Selvom det lyder som en badeferie, var LeaderShip-kurset i sommers så meget andet. KFUM og KFUK’s globetrotter havde i samarbejde med YMCA Thessaloniki arrangeret en lederskabsrejse til Det Græske Øhav for både danske og græske unge, hvor fem af dagene blev tilbragt på sejlbåde.

Læs rejseberetning her

2019

London

I 2019 blev der afholdt YMCA 175 jubilæumsfejring i London. Her sendte Globetrotter en flok unge afsted til at deltage og møde KFUM og KFUK på verdensplan. 

Destination Unknown

Efterår 2019

Endnu en tur med Destination Unknown, og denne gang gik turen til forskellige steder rundt omkring i Holland. Blandt andet var der overnatning på et husbåd, og derudover stod den på forskellige aktiviteter som escape room, klatring og museumsbesøg. Men der var også plads til diverse kurser, som rejselederne stod for. Igen vidste deltagerne ikke hvor de skulle hen, inden de havde nået slutstedet, hvilket mange beskrev som fedt, grænseoverskridende og gennemført 2018

Hamborg

I 2018 indtog Globetrotter Hamborg og mødte flere forskellige KFUM og KFUK foreninger samtidig med, de lærte hvad Hamborg som by kan tilbyde unge mennesker. Foreningsarbejdet i Hamborg viste de unge hvordan KFUM og KFUK er anderledes bare lige på den anden side af den danske grænse.

Destination Unkonwn

Destination unknown fortsatte med at udfordre de unge og deres rejselyst ved i 2018 at tage deltagerne med under armen til Spekter European Ten sing Festival. Her blev deltagerne udfordret på deres spisevaner ved, at størstedelen af maden der blev serveret var vegetarisk. Ydermere fik deltagerne mødt en masse unge norske KFUM- og KFUK’er og via workshops skabt debat omkring mange forskellige problemstillinger unge møder i verden.

2017

Palæstina

I 2017 drog Globetrotter deltagerne mod Palæstina for at lære mere om YMCA i Palæstina og hvordan de unge Palæstinensere oplever verdenen. Her var fokusområdet på fremmed kultur og læring gennem dialog med unge palæstinensere og hvordan de møder den kæmpe konflikt der er mellem Palæstina og Israel.

Destination Unknown

I 2017 lancerede Globetrotter vores rejse for de mest grænsesøgende: “Destination Unknown”. Denne rejse har det helt specielle formål at overskride alle grænser muligt. Alt kan ske, når man melder sig på Destination Unknown, deltagerne får ikke engang at vide hvor de rejser hen, før de er ved slutstationen. Den første Unknown rejse førte deltagerne til Ukraine, hvor deltagerne blev udfordret på det ukendte på mange forskellige parametre. 

2016

Brug din stemme

I 2016 havde Globetrotter det overordnede tema “Brug din stemme” som var en tre-i-en oplevelse. Her kom deltagerne ud til folkemøde i København for at diskutere fremtidens udfordringer, ud til en spritny YMCA organisation Portugal for at lave aktiviteter med andre unge, og til sidst var de til landsmøde med KFUM og KFUK i Danmark for at sætte deres præg på organisationens fremtid.

2015

Kosovo

Første Globetrotter rejse tog til det lille land Kosovo, hvor deltagerne blev udfordret mentalt og fysisk. Her stod programmet på et ligeligt fordelt adventure og grænseoverskridende debatter. Her blev Globetrotter projektet for alvor født, og deltagerne fik set en siden af verdenen som de aldrig havde set før.