Palæstina

Her på siden kan du finde rejser til Palæstina, en historisk gennemgang af konflikten, vores holdning til situationen og forskelligt materiale der støtter arbejdet i området.

Scroll

Rejsemuligheder

Grundet den aktuelle situation i Palæstina/Israel er alle vores rejser sat i bero. Men under normale omstændigheder udbyder KFUM og KFUK's Palæstinanetværk flere rejser til Palæstina hvert år.

Vi afholder den årlige solidaritetsrejse 'Journey for Justice' i samarbejde med JAI for unge mellem 18 og 30, og hvert forår tilbyder vi rejsen 'Palæstina i Bevægelse' for alle aldre i samarbejde med Unitas og Folkekirkens Nødhjælp.

Læs mere om rejserne herunder.

Ingen rejser lige nu

På grund af nuværende uro og usikkerhed i Palæstina, tilbyder vi i øjeblikket ikke disse rejser. Vi holder os opdateret med situationen dernede og ser frem til, at der igen bliver anledning til at rejse ned og mødes med vores venner.

Palæstinanetværket

Palæstinanetværket er et netværk for tidligere rejsedeltagere på 'Journey for Justice' og andre med interesse i konflikten. Netværket er omdrejningspunktet for KFUM og KFUK’s engagement i Palæstina.

Vil du vide mere om Palæstinanetværket, er du interesseret i et besøg, eller har du lyst til at støtte projektet, kan du læse mere via linket herunder. 

Læs mere om Palæstina-Netværket

Palæstinanetværket i billeder

 

Hvorfor aktiv i Palæstina?

KFUM og KFUK i Danmark har siden 2000 været engageret i Palæstina. Det langvarige og stadige engagement fra dansk side afspejler den særlige situation, vores palæstinensiske partnere står i.  Som beboere på Vestbredden lever de nemlig under israelsk besættelse, hvilket har stor og konkret indflydelse på deres hverdag og fx deres ytringsfrihed og bevægelsesmuligheder. I denne særlige situation har de brug for partnere, der taler deres sag og er med til at sørge for, at flest muligt får adgang til viden herom. Dette har især været fokuspunktet i samarbejdet.

I Palæstina samarbejder vi med YMCA-EJ, især med fokus på det fælles initiativ mellem YMCA og YWCA, JAI (Joint Advocacy Initiative), som har base i Beit Sahour lidt uden for Betlehem. De arbejder med fortalervirksomhed og deres aktiviteter drejer sig om at skabe opmærksomhed om palæstinenseres vilkår under besættelse. En af organisationens kampagner drejer sig om at støtte landmænd i Palæstina, og når vi fra KFUM og KFUK i Danmark rejser til landet, hjælper vi ofte med at plante eller høste oliven. Palæstinenserne mener selv, den bedste måde at forstå den konflikt, de dagligt lever med, er ved at besøge dem. Og det gør indtryk fx at se den mur, der snor gennem Vestbredden og som segregerer palæstinensiske familier og underminerer deres bevægelsesfrihed.

For yderligere information om KFUM og KFUK’s holdning til denne forstemmende situation, kan du orientere dig her

KFUM og KFUK’s officielle holdning