Lokalt

Fællesklang: Ungdomskoret kommer til storbyerne

Koret Fællesklang er populært hos unge. Nu åbner KFUM og KFUK også et ungdomskor i Aalborg og København.

Sara Amos Pedersen

Fællesklang er et kor, der er åbent for alle sangglade unge i alderen 18-35 år. Det har vist sig at være et koncept, der er populært blandt unge.

På få år er Fællesklang blevet et af Danmarks største ungdomskor med over 100 sangere i både Aarhus og Odense. Nu kommer Fællesklang også til Aalborg og København.

“Nye sangere strømmer fortsat til ungdomskorene i Aarhus og Odense. Mange unge har tydeligvis et behov for at føle sig som en del af noget større, og dette kan ske gennem sådanne sangfællesskaber. Derfor opstarter Fællesklang nu også i KFUM og KFUK i Aalborg og København,” fortæller Karen Louise Clausen, korleder i Fællesklang.

Korsang er fællesskab

Koret fungerer som et frirum fra hverdagens pres, og der er i høj grad er vægt på fællesskabet med hinanden og plads til forskellighed.

“Jeg har altid elsket at synge. Jeg er en af dem, der får energi af at være sammen med andre, og jeg lader derfor op, når jeg er til koraften,” fortæller Mille Fisker, sanger i Fællesklang Odense og medlem af KFUM og KFUK i Odense.

Åbner kor i Aalborg og København

Udover energifyldte koraftener, afholder koret gudstjenesteskoncerter og velgørenhedskoncerter, hvor overskuddet blandt andet  går til KFUM og KFUK’s internationale samarbejder.

Korkonceptet, som Karen Louise Clausen spontant udviklede i Aarhus i 2014 og siden hen videreudviklede i Odense i samarbejde med KFUM og KFUK Odense, har spredt ringe i vandet, fordi det passer godt sammen med KFUM og KFUK’s værdier. Som korsanger er man en del af et kæmpe fællesskab, hvor man kan passe ind, uden at skulle præstere noget bestemt.

“Vi vil gerne være et frirum, hvor unge kan mærke, at der er plads til dem,” forklarer Karen Louise Clausen.

I løbet af foråret åbner Fællesklang i KFUM og KFUK i Aalborg og København. Bliver du glad af at synge, eller kender du nogle der kunne være interesseret, så spred ordet om de åbne koraftener i maj, hvor det er gratis og uforpligtende at deltage! Korene starter efterfølgende rigtigt op efter sommerferien.

Relatererde artikler

Se alle artikler