Billede af: Christian Blom-Bloch

Hovedbestyrelsen

Portræt af formanden i KFUM og KFUK

“Jeg sidder med en masse dygtige og engagerede mennesker i Hovedbestyrelsen i KFUM og KFUK, og som formand er min fornemmeste opgave at sørge for at alle bidrager med netop det potentiale, de har. Alle Hovedbestyrelsens kræfter skal bruges bedst muligt.”

Solvej Møberg Lynge

Således beskriver formanden i KFUM og KFUK i Danmark, Martin Hejlskov Thomsen, sit største ansvarsområde i den nye Hovedbestyrelse, som blev valgt ved Landsmødet i november 2020. 

Oprindeligt er Martin fra den lille by Aalestrup i Vesthimmerland, men han har de seneste fem og et halvt år boet i Aarhus. I januar færdiggjorde han sin kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet. Martin har gennem mange år været et aktivt medlem i KFUM og KFUK og har både været en del af lokale, nationale og internationale sammenhænge og fællesskaber. Hovedbestyrelsen har han været medlem af siden 2018. 

“Noget af det, som altid har lagt til grund for mit engagement i KFUM og KFUK, er vores samfundsengagement. Vores vision 2025 har hele tiden tiltalt mig, for heri er det understreget, at vi ikke bare er en organisation, der ser indad. Vi ønsker at udfordre os selv ved hele tiden at undersøge, hvad vi kan tilbyde samfundet. Hvordan kan vi som kristen børne- og ungdomsorganisation være relevante i det samfund, vi er en del af?” 

Vi ønsker at udfordre os selv ved hele tiden at undersøge,
hvad vi kan tilbyde samfundet. Hvordan kan vi som kristen
børne- og ungdomsorganisation være relevante i det
samfund, vi er en del af?
Martin Hejlskov Thomsen

Interessen for Hovedbestyrelsen 

Martin fortæller, at interessen for at blive en del af Hovedbestyrelsen tilbage i 2018 egentligt opstod meget naturligt. Han havde været en del af Udvalget for Globale Fællesskaber i knap fem år, hvilket han selv beskriver som sin indgangsvinkel til nationalt og internationalt arbejde. 

“Jeg havde været med i Globale Fællesskaber siden mit sabbatår, hvor jeg boede hjemme. Da jeg valgte at flytte til Aarhus, gjorde det udvalgsarbejdet langt nemmere, og efter en årrække opstod der en naturlig interesse for at søge andre udfordringer. Jeg tænkte, at Hovedbestyrelsen var en god forlængelse af mit engagement i Udvalget for Globale Fællesskaber.” 

Da Martin flyttede til Aarhus meldte han sig ind i lokalforeningen Aarhus Midtby, hvor han blandt andet var en del af Unge Voksne-gruppen ‘Midtpunkt’. Efter at han er blevet en del af Hovedbestyrelsen, tager det meget af hans tid, hvilket desværre betyder, at der er blevet mindre tid til aktiviteter i lokalforeningen. 

“Jeg har simpelthen haft mindre tid lokalt. Det sker desværre, når man engageres i organisationens aktiviteter på landsplan. Jeg forsøger dog at prioritere arrangementer som eksempelvis Sankt Hans.” 

Blå bog 

Navn: Martin Hejlskov Thomsen 

Alder: 27 år 

Lokalforening:

KFUM og KFUK i Aarhus Midtby 

Formand for KFUM og KFUK i Danmark 

Relatererde artikler

Se alle artikler