Uddannelse

Move skaber rum til forandring og udvikling

Jeg hører af og til om unikke og fortrolige fællesskaber, men jeg kan alligevel ikke helt sætte sig ind i, hvad det er. Derfor tog jeg afsted på MOVE.

Lærke Staunstrup Kjær

Move

Jeg har hørt om den slags fællesskab og det rum, der opstår, når flok jævnaldrende bliver fortrolige med samme livsgrundlag og engagement som en selv. Derfor tænkte jeg, da jeg hørte om KFUM og KFUK’s nye lederuddannelse Move, at det skulle prøves af. Så en ansøgning blev skrevet og sendt, og kort tid efter var jeg pakket og klar til første Move-møde.

Med fokus på demokrati og medborgerskab

Corona-situationen prøvede, men er fejlede i at forhindre Move og vores gejst for det. Vi havde haft et éndagsmøde og en virtuel dag, og langt om længe fik vi også muligheden for at mødes halvandet døgn i det fri og finde vores gemte spejdere frem. Aftenen inden havde vores fem mentorer
arrangeret et arrangement med Isabella Arendt, formand for Kristendemokraterne, Josephine Fock, tidligere formand for Alternativet, og Jakob Sabroe, tidligere formand for Venstres Ungdom. De tre politikere kom med deres syn på lederskab og gav alle stof til eftertanke, som er værd at holde i baghovedet, når man står som leder. Om end det så er leder for et helt parti eller på distriktets sommerlejr. Noget af det, jeg vil tage med, er, at man skal se potentialet hos dem, man er leder for (Jakob Sabroe), at man skal turde tage lederrollen (Josephine Fock) og at kommunikation er guld værd (Isabella Arendt). Det var især spændende at se, at de trods deres forskellige politiske ståsteder var enige om, at lederskab er et stort ansvar.

Et boblende fællesskab

Da jeg kom hjem fra tredje omgang af uddannelsen, kunne jeg ikke slippe den kæmpe opturs-følelse, jeg sad med. Optur over at det var en flok herlige gutter og gutinder, jeg var afsted med, optur over nogle fede aktiviteter og ikke mindst optur over, at de fem fantastiske mentorer havde lagt så meget energi i at gøre det til noget særligt. Samtidig med at mit hoved væltede rundt i al den glæde over at være social med sådan en forsamling, tog jeg mig selv i at reflektere en del over flere af de ting, vi
havde snakket om i forbindelse med vores teorioplæg og i vores mindre mentorgrupper. Her herskede både spørgsmål fra, hvordan vi som ledere vil præsentere Biblen og kristendommen for dem, vi er leder for, til vores pligter som medborgere i et demokratisk land.

En fyldt rygsæk

Alt dette sker i et trygt forum, hvor vi får lov til at blive præsenteret for andre perspektiver og får ting med i rygsækken. Enten ting, vi selv kan reflektere over, eller ting, vi kan hive frem for at skabe lidt god stemning engang i vores lokalforening eller på en lejr. Jeg havde glædet mig og tænkt, at det nok skulle blive fedt. Men på utrolig vis har Move formået at nå ud over alle forventninger og givet en forstærket følelse af KFUM og KFUK, og hvad vores forening er i stand til – ikke kun på lokalt plan, men
også nationalt og internationalt. Jeg går fra Move med en følelse af et boblende fællesskab, et udviklet forhold til min egen tro og en større viden om vores forening.

Relatererde artikler

Se alle artikler