Billede af: Christian Blom-Bloch

Hovedbestyrelsen

Hvorfor stiller unge op til Hovedbestyrelsen?

HOPE har spurgt Malene og Louise fra KFUM og KFUK’s Hovedbestyrelse, hvordan deres egen oplevelse af at være unge medlemmer af Hovedbestyrelsen har været.

Marius Henneberg Josiassen

Malene Bentsen

Malene Bentsen Laursen · 28 år

KFUM og KFUK på Amager

Hvad har fået dig til at stille op til Hovedbestyrelsen?

“KFUM og KFUK har spillet en helt særlig rolle i mit liv, siden jeg var helt lille. Værdierne og de muligheder, organisationen har givet mig, har været med til at forme mig som menneske. Samtidigt tror jeg også på, at vi altid kan blive bedre, og at vi kan gøre endnu mere for at være relevante for flere unge.”

Hvornår startede ønsket om at være en del af Hovedbestyrelsen?

“Jeg sidder også med i World YMCA’s Executive Committee, og jeg følte ofte, at jeg var lidt for langt væk fra den danske organisation. Ved at sidde med begge steder tror jeg på, at jeg kan få mere ud af begge mine poster. Dog skal det siges, at der er en værdi i sig selv i at sidde i Hovedbestyrelsen: At være med til at påvirke og skabe og forme en organisation, som jeg selv er rundet af.”

Hvad er din største udfordring ved at sidde i Hovedbestyrelsen?

“Jeg vil gerne en helt masse ting. Jeg har mange ideer og visioner for vores organisation, men det nytter ikke, at jeg eller vi som Hoved-bestyrelse ikke har organisationen med. Vi skal bevæge os sammen for at gøre den størst mulige forskel for børn og unge. Det betyder, at nogle ting tager længere tid, end hvad jeg selv synes er sjovt.”

På hvilke måder kan man påvirke KFUM og KFUK ved at sidde i Hovedbestyrelsen?

“Hovedbestyrelsen er jo ikke bare et sted, hvor man nikker godkend-ende til det, udvalg og lokalforeninger laver. Hovedbestyrelsen er det sted, der udstikker selve retningen for det arbejde, der foregår andre steder i organisationen. Det er her, budgettet bliver lagt for, hvad der skal prioriteres, og det er her, der er mulighed for nye satsninger eller finde på helt nye initiativer.”

Louise Damholt

Louise Damholt Markusen · 23 år

KFUM og KFUK i København

Hvad har fået dig til at stille op til Hovedbestyrelsen?

“Jeg har lyst til at danne rum og rammer for at andre børn og unge kan få det samme ud af foreningslivet, som jeg har haft.”

Hvornår startede ønsket omat blive en del af Hovedbestyrelsen?

“Mit ønske om at være en del af Hovedbestyrelsen startede reelt set først, da jeg blev prikket på skulderen i min nye forening og spurgt “kunne det ikke være noget for dig?”, men måske har jeg i virkeligheden gået rundt med et ønske om at have indflydelse og kigge ind i maskinrummet igennem længere tid. Ellers tror jeg ikke, jeg havde sagt “jo, lad os gøre det.””

Hvad er det sjoveste ved at sidde i Hovedbestyrelsen?

“Jeg synes, det er både sjovt og spændende at få lov til at træffe store beslutninger for vores organisation og samtidig se de beslutninger blive til virkelighed. Det er blandt andet min og de andre Hoved-bestyrelsesmedlemmers beslutning at lave medlemsbladene om til ét fælles, og nu er de første par udgivelser af HOPE kommet. Det synes jeg er ret vanvittigt og virkelig fedt!

Og så er der også en masse socialt i forbindelse med vores Hovedbestyrelsesmøder, hvor vi får grinet og snakket over en nøje udvalgt specialøl.”

På hvilke måder kan man påvirke KFUM og KFUK ved at sidde i Hovedbestyrelsen?

“Ved at sidde i Hovedbestyrelsen kan man være med til at træffe afgørende beslutninger for organisationens fremtid. “

 

Relatererde artikler

Se alle artikler