Billede af: Vibeke Skovdal, Elvira Wiwe Løbner, Emma Brath, Josefine Andersen og Olivia Langholm Malmos

Efterskole

Hvordan har efterskolen formet dig?

Vi har bedt en håndfuld efterskoleelever om at finde et billede, som de synes, beskriver deres tid på efterskolen og at fortælle lidt om, hvordan efterskolen har formet dem.

Marius Henneberg Josiassen

Jeg har lært at tro på mig selv

Jeg har udviklet mig meget på efterskolen, mest på grund af menneskene. De har lært mig at tro mere på mig selv, og de har hjulpet mig med at turde at være mig selv og stå ved min egen mening. De har haft en kæmpe indflydelse på, hvem jeg er i dag. 

Josefine Andersen, Elev på Tommerup Efterskole 18/19 

Venner for livet

Jeg har på efterskolen lært en masse som person og især lært mig selv bedre at kende. I løbet af mit år på efterskole har jeg udviklet en meget bredere forståelse for andre mennesker, brudt mine grænser, fået bekendtskaber over hele landet og venner for livet.

Vibeke Skovdal, Elev på Tommerup Efterskole 18/19

 

Vores rejse til Cambodia var den vildeste oplevelse 

Turen til Cambodia med Tommerup Efterskole var den mest spændende og lærerige oplevelse, jeg nogensinde har haft. Blot mødet med en anden kultur, der er så anderledes fra den vestlige, vi kender til, var utrolig interessant. Både maden, skikkene og gaderne var noget helt andet, men også menneskene var så fascinerende at møde. Alle var imødekommende, venlige og livsglade på trods af, at mange havde oplevet forfærdelige ting eller ikke levede under de bedste forhold. Det gav virkelig perspektiv. Jeg lærte, at bare fordi noget slemt sker, betyder det ikke, at man ikke kan gøre sit bedste for at være glad. Dette er noget jeg har med mig hver dag. 

Elvira Wiwe Løbner, Elev på Tommerup Efterskole 17/18

Jeg er blevet mere åben overfor andre mennesker

Efterskole har for mig været et år, hvor jeg har lært at tænke mere kreativt. Det har lært mig at tænke en ekstra gang, før jeg dømmer folk, og har gjort mig mere åben overfor andre mennesker. Det har virkelig lært mig, hvad fællesskab er. Det hele sker fra dag ét, hvor du bare bliver kastet ud i det. 

Emma Brath, Elev på Tommerup Efterskole 18/19

 

Mine lærere og venner gav mig kæmpe opbakning 

Jeg har altid været en meget genert person, som har været sindssygt usikker på mig selv. Da jeg startede på efterskole og skulle til at stå på en scene, var det helt vildt skræmmende i starten, men jeg fik så meget opbakning fra både lærere og venner, at jeg nu elsker det. Det har helt klart gjort mig til et andet menneske og har gjort, at jeg kan ting, som jeg aldrig havde turdet, før jeg gik på efterskole.

Olivia Langholm Malmos, Elev på Tommerup Efterskole 18/19 

Relatererde artikler

Se alle artikler