Billede af: World YMCA

Globalt

World Council i Aarhus er en kæmpe succes

KFUM og KFUK i Danmark er i denne uge værter for YMCAs verdensrådsmøde, også kaldet World Council. Det er en uge med store beslutninger og inspirerende møder mellem unge fra hele verden.

Sara Amos Olsen

Det summer af samtaler mellem deltagere fra Danmark og resten af verden overalt i Musikhuset i Aarhus. Den seneste uge har 1.133 fremmødte deltagere fra mere end 50 forskellige lande, 1.124 online deltagere og flere hundrede frivillige fra KFUM og KFUK i Danmark været en del af YMCA-bevægelsens største begivenhed: World Council.

Verdensrådsmødet afholdes hvert fjerde år, og kan sammenlignes med KFUM og KFUK’s Landsmøde. I løbet af ugen bliver der valgt en formand, næstformand, kasserer og hovedbestyrelse, der sætter den strategiske retning for World YMCA de kommende fire år.
Soheila Hayek fra YMCA Lebanon blev valgt som formand, Ronald Yam fra the National Council of YMCAs of Hong Kong blev valgt som næstformand og CiCi Rojas fra the YMCA of the USA blev valgt som kasserer. 

Læs mere om det nye formandskab (engelsk)

Se hele World YMCAs hovedbestyrelse (engelsk)

Fælles vision for YMCAs i hele verden

Som noget nyt vedtog YMCA World Council også en fælles vision, som efterfølgende bliver implementeret i alle lande. Deltagerne har allerede skudt implementeringsarbejdet i gang under co-labs, hvor de hver dag mødes i mindre grupper for at finde løsninger på globale udfordringer.

Læs mere om Vision 2030 (engelsk)

Resolution om ‘Retfærdig fred: En verden fri for besættelse’

World Council vedtog også en resolution, som KFUM og KFUK har stillet sammen med KFUK-KFUM Norge, KFUM Sverige og YMCA Sri Lanka. Denne resolution forpligter World YMCA på at nedsætte en global taskforce målrettet på at støtte East Jerusalem YMCA og Gaza YMCA i deres arbejde mod apartheid og for en retfærdig fred i de besatte områder.
“KFUM og KFUK i Danmark er enormt stolte af og glade for at have været en del af processen og glæder sig til at gå ind i det aktive arbejde,” fortæller Adam McMillan Mikkelsen, næstformand for KFUM og KFUK’s  Udvalg for Globale Fællesskaber.

Resolutionen skaber fundamentet for at arbejde imod ulovlige bosættelser i andre dele af verden. Det kunne eksempelvis være i Ukraine og Vestsahara. 

Læs mere om ‘Retfærdig fred: En verden fri for besættelse’ (engelsk)

Viser KFUM og KFUK frem

Sideløbende med det officielle program har KFUM og KFUK i Danmark haft rig mulighed for at inspirere deltagerne fra resten af verden. Det er blandt andet sket til Danish Evening, hvor KFUM og KFUK’s ungdomskor Fællesklang optrådte, og i Danish Area, hvor deltagerne har mødt aktiviteter som ladcyklen fra KFUM og KFUK i Thisted og brætspilscaféen Table Games fra KFUM og KFUK i Aalborg.

Se video fra besøgsdagen 

“Når vi er værter for YMCA World Council i Danmark, er det med en stærk ambition om at give det bedste af KFUM og KFUK til verden og at tage det bedste af verden ind i KFUM og KFUK,” fortæller Gritt Rhinstrøm Kristensen, formand for World Council styregruppen.

Mere end 500 frivillige

På udflugtsdagen besøgte deltagerne også KFUM og KFUK-foreninger i store dele af Jylland, der fortalte om deres arbejde med at skabe meningsfulde fællesskaber for børn og unge. Besøgene gav også et indblik i den danske frivillighedskultur, som har fascineret mange af de internationale deltagere.

“Vi kan være stolte af at kunne inspirere YMCAs over hele verden med vores stærke frivillighed, vores inkluderende forståelse af kristendom og at være en reelt ungedrevet organisation,” fortæller Gritt Rhinstrøm Kristensen.

Læs artiklen 'Frivillige skaber gode oplevelser for andre på World Council'

På verdensrådsmødets næstsidste aften var deltagerne inviteret til ‘Dinner with a Dane’. 80 danske familier i Aarhus åbnede deres hjem og serverede aftensmad for små grupper af deltagere, der var sammensat på tværs af nationaliteter. 

Læs artiklen 'Den danske gæstfrihed bliver præsenteret for hele verden'

Globale Ambassadører tager inspiration med hjem

30 Globale Ambassadører fra 14 forskellige KFUM og KFUK-foreninger deltager i World Council for at hente inspiration fra hele verden og hjem til lokalforeningen. De er afsted for at sætte nye mål, skabe nye partnerskaber på tværs af landegrænser og inspirere til nye tiltag indenfor verdens største børne- ungeorganisation.  

Se video med to globale ambassadører

 

Video-highligts og billeder


Se korte video-highlights fra alle dagene

Se alle billeder fra World Council (danske fotografer)

Se alle billeder fra World Council (World YMCA's fotografer)

 

Relatererde artikler

Se alle artikler