Billede af: Magnus Najbjerg

Globalt

Frivillige skaber gode oplevelser for andre på World Council

Over 500 frivillige har været involveret i World Council, der afholdes i Aarhus denne uge. De løfter et væld af forskellige opgaver og viser deltagere fra resten af verden, hvordan den danske frivillighedskultur er en stor del af KFUM og KFUK i Danmark.

Marius Henneberg Josiassen

Deltagere fra YMCA’s i hele verden har tilbragt den seneste uge til World Council i Aarhus. Her har de oplevet, hvordan vi driver foreningsliv i Danmark. Under World Council bliver det flere gange nævnt,  hvor mange frivillige der er en del af KFUM og KFUK, og hvor engagerede disse frivillige er. Hvordan at et arrangement som netop World Council i høj grad er drevet af frivillige, er for mange andre YMCA’s noget, de slet ikke kan forestille sig. Mange af de opgaver der var på World Council, blev klaret af frivillige hænder. 

Et væld af frivillige opgaver 

Jeg besluttede mig for, at jeg på World Council ville prøve så mange frivillig-opgaver som muligt, for at se hvordan det er at være frivillig på et verdensrådsmøde og for at snakke med nogle af dem, der vælger at bruge en hel uge af deres sommerferie på World Council. Jeg fik i løbet af ugen prøvet ting, som at være guide på en walking-tour i Aarhus, at være bartender på Fairbar, og at hjælpe deltagere fra nogle af de andre lande med at finde hen til et dansk hjem, hvor de skulle spise aftensmad. Mange af opgaverne foregik sammen med andre frivillige, hvilket gav mulighed for at høre om endnu flere frivillig-oplevelser, som andre havde haft i løbet af ugen. 

Et privilegium at være frivillig 

Én af de ting, som gik igen hos mange af de frivillige, som værende noget, der har betydet meget for dem, var at man som frivillig får mulighed for at skabe gode oplevelser for andre. De frivillige er repræsentanter for Danmark og for KFUM og KFUK i Danmark, og de får lov til at være en del af en oplevelse, som mange af deltagerne fra de andre lande har set frem til i lang tid, og som de vil huske i mange år. Det blev beskrevet som et privilegium at få lov til at spille den rolle for andre. Udover at de frivillige  får lov til at gøre noget for andre, var der også mange, der nævnte, at de som frivillige ser og prøver ting, som de ikke ville have haft mulighed for som deltager. De frivillige møder og snakker med andre frivillige, som de ellers ikke havde mødt. Det er en helt anden måde at opleve arrangementer på. For eksempel var det at stå i baren på Fairbar og lange øl over disken, for mig, en helt ny måde at mærke den gode stemning på. At snakke med de andre bartendere i løbet af aftenen var en anden måde at lære nye mennesker at kende.

Frivillighed gør det muligt at afholde World Council

Der blev i løbet af ugen tegnet et billede af frivillig-rollen, som jeg på mange måder synes er imponerende.  KFUM og KFUK gør noget rigtigt, når dét at være frivillig ligefrem bliver beskrevet som et privilegium, og noget som man er taknemmelig for at få lov til at være. At de frivillige føler sig heldige over at kunne bidrage til arrangementet som helhed og til deltagerne individuelt, samtidig med at de gør det muligt for KFUM og KFUK at stable et arrangement som World Council på benene, beskriver meget godt den harmoni, der i Danmark er mellem de frivillige og KFUM og KFUK. Den ene ville ikke trives uden den anden.

Lyst til at blive frivillig?

Hvis du er blevet lun på tanken om at engagere dig som frivillig i KFUM og KFUK, er der et hav af muligheder! Følg linket herunder og find ud af, hvor og hvordan du bedst bruger dine kræfter og engagement. 

Bliv frivillig

Relatererde artikler

Se alle artikler