Billede af: Tobias Helms

Hovedbestyrelsen

Ny vision giver fornyet energi i KFUM og KFUK

Den 8.-10. november mødtes godt 300 deltagere i Nyborg til KFUM og KFUK’s landsmøde 2024. Der blev blandt andet stemt om at ændre vedtægterne, så stiftelsesåret nu er 1873 i stedet for 1878. Der blev også valgt en ny Hovedbestyrelse, og ikke mindst fik KFUM og KFUK en ny vision, som skal sætte retning for KFUM og KFUK de næste ti år.

Stine Hjul Johannessen

Nu begynder det egentlig arbejde med at forankre visionen i vores aktiviteter rundt i landet. Men hvordan gør man det? Og hvad betyder sådan en vision overhovedet for medlemmerne? Det har vi spurgt nogle deltagere på landsmødet om.

 

Hvordan tror du, at børn og unge vil modtage og forstå den nye vision?

Thomas Østergaard, forperson i Hovedbestyrelsen:

Jeg håber, at børn og unge vil tage imod visionen med nysgerrighed. Det er vores håb, at visionen har et stærkt budskab i en verden, som kan være præget af usikkerhed. Det håber jeg, at vores børn og unge i KFUM og KFUK mærker. 

Adam McMillan Mikkelsen, medlem af Hovedbestyrelsen for KFUM og KFUK i Danmark:

Tro, håb og handlekraft står så stærkt, og det er også det, børn og unge skal kunne forvente, når de træder ind i et KFUM og KFUK fællesskab. Det er tre synonymer, som vi ønsker, at både de eksisterende og nye medlemmer vil tænke på, når de er en del af en aktivitet i KFUM og KFUK.  

 

Hvordan tænker du, at I kommer til at arbejde med den i Hovedbestyrelsen?

Thomas Østergaard, forperson i Hovedbestyrelsen:

For at sikre, at det gode visionsarbejde kommer til at leve videre, så har hovedbestyrelsen allerede bestemt, at visionsgruppen fortsætter. De har en særlig opgave i at få visionen til at leve, hvilket forhåbentlig kan ske gennem inspiration fra gode aktiviteter, der udvikles og afholdes rundt i vores lokalforeninger.

Adam McMillan Mikkelsen, medlem af Hovedbestyrelsen for KFUM og KFUK i Danmark:

Hver gang vi skal træffe en beslutning, lave en aktivitet eller prioritere en strategisk retning i Hovedbestyrelsen, skal vi hive visionen og toårsmålene op. De er retningsgivende som bander på en bowlingbane. De sørger for, at kuglen bevæger sig den rigtige retning, så vi som organisation kommer derhen, hvor vi gerne vil hen.  

 

Hvad drømmer du om, at den nye vision kan bringe med sig?

Thomas Østergaard, forperson i Hovedbestyrelsen:

At visionen kan skabe et KFUM og KFUK, hvor børn og unge overalt i Danmark føler, at de har et sted, hvor de bliver set, hørt og værdsat. Jeg håber, at den vil inspirere nye og gode aktiviteter, som styrker børn og unges tro, håb og handlekraft og, somgør det bedre at være barn og ung i KFUM og KFUK.

Adam McMillan Mikkelsen, medlem af Hovedbestyrelsen og talsperson for KFUM og KFUK i Danmark:

Noget af det fine ved visionen er, at det allerførste, der bliver nævnt er ‘børn og unge’. Det er dem, der er vores målgruppe. Jeg tror, at visionen er et rigtig vigtigt og godt redskab til både idéudvikling og tilpasning af allerede stærke aktiviteter, og jeg tror, visionen og toårsmålene bringer gode, nye ting med sig.

Jeg håber, at børn og unge vil tage imod visionen med nysgerrighed. Det er vores håb, at visionen har et stærkt budskab i en verden, som kan være præget af usikkerhed. Thomas Østergaard, forperson i Hovedbstyrelsen

 

Hvordan håber du, den nye vision kommer til at påvirke jeres lokalforening?

Lykke Pedersen, KFUM og KFUK i Vejle

Jeg tror, visionen - og landsmødet generelt - har givet os ny gåpåmod i forhold til opstartning af nye projekter. Det har lagt stille i noget tid, men nu er vi flere, som er meget begejstrede for idéen om, at der skal startes noget nyt. Især for børn og unge. Vi har meget voksenarbejde, og nu vil vi rigtig gerne have større fokus på børn og unge. 

Frida Haastrup-Andersen, KFUM og KFUK i Odense

Den nye vision og toårsmålene giver et skud energi til at starte nogle af de projekter, vi har snakket om længe. Målene ligger rigtig godt i forlængelse af det, vi gerne vil arbejde hen imod. Vi vil gerne starte vores unge-voksne klub igen og måske starte noget familiesang. 

I Odense er der mange, der kommer til Fællesklang. Jeg håber, der er mange af dem, der vil være med til at lave endnu mere frivilligt arbejde for foreningen, og det tror jeg også, der er. Det er en god vision, som vi kan se os selv i, og jeg håber, der er mange flere, der vil være med til at kæmpe for, at visionen bliver en realitet. 

Anton Riis Vestergaard, KFUM og KFUK i Aulum

Jeg tror mest, det bliver os ledere, der kommer til at have fokus på visionen, så vi ved, hvad vi skal arbejde hen imod. Jeg håber, at vi nu kan skærpe vores fokus og derigennem give børnene - endnu mere - håb og handlekraft. 

Vi har også snakket om at sætte mere fokus på Gud i vores ‘Det med Gud-aftener’. Det kan godt være tabubelagt at tale om sin tro, selvom det ikke burde være det. Så jeg håber, vi kan lære børnene at snakke åbent om sin tro. 

Vision 2035 og Toårsmålene

“Børn og unge skal have grund til at tro, have håb for i morgen og vide, at der er brug for dem i dag.”

Mål 1: Tro

Vi kan sætte ord på, hvad kristendommen betyder for vores aktiviteter.

Mål 2: Håb

Vi skaber små og store fællesskaber med fokus på, hvad vi kan gøre for hinanden og for Jorden.

Mål 3: Handlekraft

Børn og unge har en tydelig stemme, som sætter aftryk på vores aktiviteter og i samfundet.

Læs mere om vores vision og toårsmål hér

 

 

Relatererde artikler

Se alle artikler