Lokalt

Mød KFUM og KFUK i Distrikt Aarhus' kommende forandringsagenter

I løbet af januar 2023 vil du møde to nye ansigter på Nørre Allé 29, når Karoline og Marie begynder som nye forandringsagenter. I denne artikel kan du læse mere om deres rolle med det kommende Fairhuset og med Aarhus Børnehøjskole.

Morten Madsen

Den 16. januar træder to nye forandringsagenter ind af døren i Distrikt Aarhus' foreningsbygning på Nørre Allé 29. Det drejer sig om Marie og Karoline. De skal i 6 måneder arbejde med konceptudvikling hos henholdsvis Aarhus Børnehøjskole og med det kommende Fairhuset, hvor Marie og Karoline får mulighed for at sætte deres præg på begge koncepter. 

Hvem er forandringsagenterne?

Før deres arbejdsopgaver bliver yderligere præciseret, så vil det være nærtliggende at lære Marie og Karoline lidt bedre at kende. Først lidt om Marie:

"Jeg er 20 år gammel og trænger til en pause fra studie. Jeg elsker at arbejde med mennesker og synes det her var en genial mulighed for at kunne hjælpe andre og kunne være en del af et godt og stærkt fællesskab."

Marie

Den anden forandringsagent er som nævnt Karoline. Om sig selv skriver hun:

"Hej derude. Mit navn er Karoline. Jeg er 19 år gammel og kommer fra Vestjylland. Jeg glæder mig kæmpe meget til at komme i gang som forandringsagent - til at sætte mit præg på to kerne-projekter, så vi sammen kan give en masse børn og unge nogle nærværende, sjove og livsgivende oplevelser med fødderne direkte plantet i et ægte fællesskab i KFUM & KFUK."

Karoline

I KFUM og KFUK i Distrikt Aarhus glæder vi os til at tage imod Marie og Karoline, og vi er spændte på at se dem finde sig til rette på Nørre Allé 29.

Hvad skal forandringsagenterne arbejde med?

En forandringsagent er en såkaldt 'fuldtidsfrivillig', hvor man arbejder 37 timer om ugen for et distrikt eller en lokalforeningen, hvor man skal understøtte aktiviteter, mål og forandringer. Herigennem er det muligt som forandringsagent at skabe et stærkt netværk inden for KFUM og KFUK, at udvikle sig i frivilligverdenen og at udvikle sine kompetencer inden for projektledelse og aktivitetsudvikling.

I KFUM og KFUK i Distrikt Aarhus vil Marie og Karoline arbejde med konceptudvikling. Hos Aarhus Børnehøjskole skal de i høj grad udvikle videre på de tilbud, som Børnehøjskolen allerede arbejder med. Det gælder bl.a. udvikling af daghøjskoleforløbet og den årlige sommerhøjskole. Derudover skal Marie og Karoline i samarbejde med en frivillig underviser-gruppe deltage i og udvikle undervisningen på et af forårets kommende kurser. 

Projektet omkring Fairhuset får også gavn af Marie og Karoline. Her skal de hjælpe med at lave en lokal behovsanalyse, kortlægge unges behov i en bydel, teste de første aktiviteter og lave præsentationsmateriale for Fairhuset. Derudover bliver Marie og Karoline en del af Fairhusets frivilliggruppe, hvor de skal hjælpe med kommunikation og at engagere flere frivillige til projektet.

Vi håber, at I vil byde Marie og Karoline hjerteligt velkommen, hvis I møder dem!

Relatererde artikler

Se alle artikler