Lokalt

November nyhedsbrev

Nyhedsbrevet giver dig en lille opdatering på, hvad der sker rundt i Distrikt Aarhus. Alle nyhederne er skrevet af aktiviteterne og lokalforeningen selv, så de med deres egne ord kan tage dig med ind bag kulissen.

Caroline Schjødt

NYT FRA AKTIVITETERNE 

Midt i sorgen lyder tilråb og jubel fra tilskuerne som aldrig før i VK Raptus

For nyligt mistede vi vores holdkammerat og ildsjæl i klubben, Celine Luttikhedde, til kræft. Cirka 40 af klubbens medlemmer var mødt op til begravelsen og den efterfølgende mindesammenkomst for at tage afsked og vise familien, hvor meget Celine betød for en masse mennesker og klubben. Dagen efter spillede 1. division herrerne en kamp i hendes ære med sørgebind og et minuts stilhed før kampen. Stilheden blev dog hurtig vendt til jubel og opbakkende tilråb og sange fra tilskuerne på sidelinjen. Sangene og tilråbene er dog ikke tilfældige. Tværtimod. De er kreeret af VK Raptus’ nyopstået fanklub, Raptus Hypers, som i bedste ”Lidt til lægterne” stil laver humoristiske og catchy sange til spillerne på det pågældende hold. Herefter ligger de sangene op på Raptus Hypers Instagram, hvor alle kan høre dem og øve sig på dem inden kampstart. Dette har været med til at skabe en helt fantastisk energi og flere smil til alle både ude og inde på banen.

Raptus Hypers står også klar d. 18. november, hvor klubben afholder en indsamling, efter Celines egen idé, hvor al overskud går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Dagen byder på to divisionskampe, hvor man kan købe kaffe, øl og kage, alt imens der løbende afholdes en bazar, hvor man kan købe lodder og vinde fede præmier. Alle er velkommende!

Få flere informationer på denne begivenhed

På Aarhus Børnehøjskole siger vi, at vi ’gør verden større for de mindste’

Men hvordan gør vi egentligt det, og hvad sker der i det lille hvide hus på Nørre Allé 44?

Vi har i skrivende stund været i gang med efterårssæsonen i 8 uger, og huset bliver uge efter uge fyldt med 60 glade, nysgerrige børn i alderen 6-13 år og 25 seje, frivillige undervisere. Kurserne i denne sæson er Kok amok, Byg og hyg, Skolen for magi og trolddom, Kreaværkstedet, Børneteater og Snackfabrik og nu også Jul på Børnehøjskolen. Vi starter altid dagen med at samles, her synger vi en sang og har en lille refleksion. Det kan være en samtale om tro og eksistens, en Kahoot eller noget helt tredje – nogle gange en sjov leg – bare det sætter gang i gode samtaler og tanker. Derefter går selve kurserne i gang og kl. 18.00 er der aftensmad for alle. Når vi er færdige med at spise og rydde op, holder vi er kort afsluttende samling, hvor vi beder et Fadervor og afslutter dagen med en sang.

I efterårsferien afholdte vi desuden et velbesøgt endags-event – Cirkus på Børnehøjskolen – arrangeret af vores eventudvalg. Måske vidste du ikke, at vi faktisk har en hel række super seje udvalg på Børnehøjskolen (kommunikations-, frivillig-, kursus-, og bygningsudvalg), som er med til at få alle tandhjulene til at køre rundt.

Inden længe skal vi til at se os om efter nye seje undervisere til forårets kurser, som starter i uge 8 og kører 12 uger frem. Måske du brænder for både at give og få et skud højskolestemning i kroppen – så tag endelig fat i os, hvis du er nysgerrig på at høre mere om at være frivillig på Børnehøjskolen.

Oplev stemningen fra hverdagen på Børnehøjskolen på deres Instagram

Efterårsstemning hos Fairbar

Nu er efteråret for alvor over os, og hvad er hyggeligere end at samles i varmen til fællessang og en god øl. På Fairbar har vi sangaften tirsdag 14. november og mandag 20. november, hvor vi sammen synger sange fra højskolesangbogen. Vi starter kl.19:30, og holder en pause halvvejs, hvor der er god tid til at forsyne sig i baren. 
Vi har også masser af andre spændende events planlagt for efteråret og vinteren så husk at tjekke vores hjemmeside for flere detaljer. 

Husk at du som medlem af KFUM & KFUK får 10% rabat i baren hele året rundt.

Følg med på Fairbars facebookside og se alle de kommende events

Klinte Skovsholt Landerholm ansat som leder af det første Fairhus i Aarhus

Med en varm tilgang til unge og en solid faglig erfaring med at skabe stærke relationer blandt unge, frivillige, medarbejdere og lokale samarbejdspartnere, får Fairhuset i Aarhus en ny leder, der glæder sig til at slå dørene op til Danmarks første Fairhus.

Læs hele artiklen om Klinte Skovsholt Landerholm 


Piiist... Distrikt Aarhus starter snart en løbeklub

Vi glæder os til at byde ind til et løbefælleskab, hvor vi kan mødes på tværs af aktiviteter og foreninger i Distrikt Aarhus. Du kan løbe med de garvede løbere (7-10 km), semi-løberne (5 km) eller de seje løbere (ca. 3 km), som er et begynder hold for dig, der drømmer om at komme igang med at løbe. Vi løber den første tur torsdag d. 23/11 kl. 16:30 fra Nørre Allé 29. Løbeturen afsluttes med en øl på Fairbar. 

Hold øje med distriktets sociale medier 

NYT FRA LOKALFORENINGERNE

Stor opbakning til Midtpunkt og 25+

September og oktober var måneder fyldt med spændende begivenheder for Midtbyen, og vi vil gerne dele de seneste opdateringer med jer.

Opstarten i Midtpunkt var intet mindre end fantastisk, med et imponerende fremmøde af nye ansigter. Vi kunne glæde os over 30 deltagere pr. møde. Det er fantastisk at se, hvordan vores fællesskab vokser og trives.

Men det er ikke alt! Vi har også brugt tid på programplanlægning og har fastlagt et spændende program for efteråret og vinteren. Der er utallige aktiviteter og begivenheder at se frem til, og her er en smagsprøve på, hvad der venter:
Den Sorte Julebagedyst (12. december): En sjov udfordring, hvor vi bager i blinde. Det bliver en aften fyldt med latter og lækre julegodter.

For vores 25+ gruppe har vi også haft en fantastisk start med en god deltagergruppe. Vi ønsker at bygge videre på denne succes med spændende arrangementer. Blandt de kommende højdepunkter er:
Fælles Skøjtetur (16. januar): Vi slår os sammen med Midtpunkt for en skøjte aften fyldt med glæde og samvær.

Vi håber selvfølgelig på, at opbakningen fortsætter og at flere nye ansigter har lyst til at komme.

Få flere detaljer om arrangementer i Midtbyen 

KALENDER

14/11 - Fællesspisning og fællessang med Katrine Muff
18/11 - Støt Kræftensbekæmpelse ved VK Raptus
25/11 - Fremtidsdag afholdes på Aarhus Efterskole
02/12 - Distrikt Julefrokost
04/12 - Julekoncert med Fællesklang Frederiksbjerg
12/12 - Foredrag med Jan Grarup 

Relatererde artikler

Se alle artikler