En verden med...

Scroll

... venskaber, fællesskaber og inspiration 

KFUM og KFUK er en del af et globalt fællesskab. Vi er nemlig medlemmer af verdens største ungdomsbevægelse YMCA samt verdens største kvindebevægelse YWCA. Det betyder, at vi er en del af en verden fyldt med internationale venskaber, et inkluderende fællesskab og masser af inspiration til børne- og ungearbejde. 

I KFUM og KFUK tror vi på, at et fællesskab bygget på kristne værdier kan give børn og unge livsmod og handlemuligheder til at gøre verden til et bedre sted for dem selv og for andre. Den tro står vi ikke alene med. 

Som medlem af de to store verdensorganisationer er vi en del af et større internationalt fællesskab, som alle arbejder mod samme mål: Youth Empowerment.

Børn og unge er helt centrale, når det kommer til vores fremtid. Derfor tror vi på, at vi gennem vores globale fællesskab kan give børn og unge livsmod og handlemuligheder – både hjemme i Danmark og ude i verden. Internationale projekter er med til at skabe relationer, hvor børn og unge får mulighed for at se effekterne af en fælles indsats for at gøre verden bedre. 

Og mere end nogensinde mener vi, at kulturmøder og fællesskaber på tværs af landegrænser er vigtigt! Børn og unge skal mærke, at de er en del af et globalt fællesskab – og at de kan være med til at definere, hvad fællesskabet skal bestå af.

 

Hvad laver vi i udvalget for globale fællesskaber?

Helt konkret sørger Globale Fællesskaber for udvikling og koordinering af internationale aktiviteter i KFUM og KFUK. 

Det indebærer fx, at vi: 

  • medvirker til at integrere og synliggøre det globale arbejde i KFUM og KFUK. 
  • koordinerer og forvalter det internationale engagement i forhold til YMCA og YWCA både globalt, europæisk og nordisk. Herunder bl.a. forberedelse af politiske indspil, sammensætning og forberedelse af delegationer samt varetagelse af den økonomiske støtte til organisationerne.
  • udvikler og fastholder relationerne til vores partnere i fx Palæstina, Sydafrika, Cameroun og Myanmar. 
  • uddeler midlerne fra Solidaritets-10'eren til internationale projekter.
  • synliggør og udvikler tilbud om globale fællesskaber, som foreninger, klubber, skoler og enkeltmedlemmer kan engagere sig i.

Lidt mere om GF

I GF har vi mange projekter og initiativer kørende, som er drevet af frivillige sjæle og i samarbejde med vores partnerskaber. Læs mere om vores partnere og nogle af de initiativer vi har i GF her.