Billede af: Magnus Najbjerg, Rikke Horsted Kjær, Vibeke Madsen og Helle Hauge

Festival

Kulturmøder på Wonderful Days

Wonderful Days fik igen i år glæde af besøg fra hele verden. De internationale gæster deltog i festivalen på lige fod med de danske, hvilket bød på overnatning i telt; dansk, vådt sommervejr og ikke mindst et spændende program. Læs her et udpluk af de internationale gæsters oplevelser.

Maja Ulnits Vester

HVAD HAR DIN BEDSTE OPLEVELSE VÆRET PÅ WONDERFUL DAYS 2019?

“Min bedste oplevelse har været alle de nye bekendtskaber, jeg har fået i de andre deltagere både fra Danmark og blandt de andre internationale. Vi har lavet så meget forskelligt hver dag, som har bragt os hurtigt og tæt sammen.” – Humam, YWCA i Palæstina.

“Nogle af mine bedste oplevelser har været alle aktiviteterne under Wonder Park. Jeg har lavet så mange ting, som altid har været på min bucket list, og mit mål er at nå rundt til alle aktivitetszoner i Wonder Park, inden Wonderful Days slutter.” – Trajche, YMCA i Makedonien.

“Min bedste oplevelse var uden tvivl eventet med Escape Rooms. Det var en stor udfordring for mig at gennemføre det, men jeg vidste, jeg ikke ville opleve noget sådant igen, så jeg nød hvert et sekund.” – Dasley, YMCA i Sydafrika.

HVORDAN OPLEVEDE DU DE DANSKE DELTAGERE?

“De danske deltagere var lidt generte i starten, men da først de begyndte at komme i det internationale telt, åbnede de hurtigt op. Man finder også hurtigt ud af, at man minder meget om hinanden trods forskellige nationaliteter og kulturer.” – Trajche, YMCA i Makedonien.

Vi har lavet så meget forskelligt hver dag, som har bragt os hurtigt og tæt sammen Humam, Palæstina

“De danske deltagere er meget åbensindede og nysgerrige. De vil rigtig gerne lære mere om vores lande, vores kulturer og for eksempel vores traditionelle danse, selvom de udfører dem lidt anderledes end os.” – Steve, YMCA i Cameroun.

Man finder hurtigt ud af, at man minder meget om hinanden trods forskellige nationaliteter og kulturer Tjajche, Makedonien

HVORDAN SYNES DU, TRO ER BLEVET FORMIDLET PÅ WONDERFUL DAYS?

“Jeg synes, at tro er med i alt, hvad vi gør på denne festival på den gode måde. For eksempel i diverse aktiviteter, hvor vi i fællesskab løser opgaver; når vi sidder i cafeen og snakker med nye mennesker; eller når vi er til Reflection og har en åben dialog omkring tro.” – Qulen, YMCA i Sydafrika. 

“Wonderful Days giver én plads til at reflektere over tro på ens egen måde. Man gør det både i grupper, hvor man aktivt deltager; sammen med hele festivalen i det store telt og alene, hvor man selv kan sidde stille med sine egne tanker.” – Trajche, YMCA i Makedonien.

Wonderful Days giver
én plads til at reflektere over tro på ens egen måde
Trache, Makedonien

“Jeg har lært at lave aktiviteter om tro uden for kirkens fire vægge. Vi laver sjove aktiviteter samtidig med, at vi lærer om kommunikation, kultur, ligestilling, uddannelse, tro og meget andet. Disse aktiviteter vil jeg med sikkerhed tage med mig tilbage til Sydafrika.” – Dasley, YMCA i Sydafrika.

Jeg har lært at lave aktiviteter om tro uden for kirkens fire vægge Dasley, Sydafrika

 

Relatererde artikler

Se alle artikler