Billede af: Magnus Najbjerg

Landsmøde

Glæd dig til Landsmødet - også hvis det er din debut

Hvert andet år afholder KFUM og KFUK Landsmøde. Næste gang er den 8.-10. november 2024 på Hotel Nyborg Strand. Har du ikke været på Landsmøde i KFUM og KFUK før? Så er det her artiklen for dig. Du får en kort introduktion til noget af det, der er værd at vide.

Johanne Aarestrup

Landsmødet

I KFUM og KFUK er det Landsmødet, der bestemmer. Hvert andet år samles medlemmer fra lokalforeningerne og stemmer om, hvad der skal ske i KFUM og KFUK. Det er for eksempel Landsmødet, der vælger Hovedbestyrelsen, ændrer i vedtægterne eller stemmer en ny vision igennem. Det er altså hverken generalsekretæren eller Hovedbestyrelsen, der bestemmer i KFUM og KFUK - Det er Landsmødet. 

Delegerede

De delegerede er dem, der må stemme på Landsmødet. Hver lokalforening må sende et bestemt antal delegerede af sted. Antallet afhænger af, hvor mange medlemmer lokalforeningen har. Hvis man ikke bruger alle sine pladser, kan man give dem til en anden forening. Du kan godt deltage, selvom du ikke er delegeret - så har du bare ingen stemmeret. 

Vision

På Landsmødet 2024 skal der vedtages en ny vision for KFUM og KFUK. Den nye vision skal sætte retning for KFUM og KFUK’s arbejde de næste ti år - den sidste vision (Vision 2025) blev vedtaget på landsmødet i 2012. Visionen er en del af en tretrinsraket, der består af formålet, visionen og toårsmålene. 

Toårsmål

Der skal også sættes nye toårsmål på landsmødet. Toårsmålene er mere konkrete og uddybende mål for, hvad vi vil arbejde med i KFUM og KFUK.

Bliv klar til dit første landsmøde

I år er der en særlig mulighed for dig, der er med på Landsmødet for første gang. Du kan deltage i Masterclass i demokrati og ledelse. Den finder sted om fredagen lige inden Landsmødet, og det er hér, du bliver klædt godt på til at deltage i resten af weekenden. Når du melder dig til Landsmødet, kan du vælge at trykke “Ja” til, at du deltager i denne Masterclass. 

Førstegangsdeltageren, Peter

Peter Lomholt, 20 år, KFUM og KFUK i Kolding. Han var med på sit første landsmøde i 2022. 

Hvad overraskede dig mest ved Landsmødet?

Det var nok den der følelse af at være en del af noget kæmpe stort. Altså at der ikke bare er vores lokale forening, men at det er en stor organisation, og at der er nogle større meninger med tingene. 

Hvad skal man glæde sig til?

Det der med at prøve at være med til at tage nogle større beslutninger for KFUM og KFUK. Både være med til at bestemme og få et indblik i, hvad KFUM og KFUK er i det store perspektiv. 

Har du et godt råd som førstegangsdeltager?

Ja, måske lige læse op på de ting, man kan læse op på, for så har man lidt en idé om, hvad der sker. Men ellers så bare komme med åbent sind og være med på det hele. 

Relatererde artikler

Se alle artikler