Rejser

Studietur om global kristendom - AFLYST

Kirkernes Verdensråd mødes i Tyskland, og vi tager derned for at lære, mødes og blive klogere på os selv og verden. Vi fylder en bus med unge og sammen dykker vi ned i global kristendom, YMCA samt troens rolle og relevans anno 2022.

Dato og tidspunkt tirsdag 30. august 2022 kl. 09:00 -
søndag 04. september 2022 kl. 15:00
StedKarlsruhe, Tyskland
TILDMELDINGSFRIST tirsdag 31. maj 2022 Kl. 12:00

Priser

1400 kr. for medlemmer
1525 kr. for ikke-medlemmer

 

NB! Desværre er vi nødt til at aflyse denne tur af forskellige grunde, vi håber I har lyst til at komme med en anden gang 

Se program her

Det er once-in-a-lifetime at Kirkernes Verdensråd afholder sin globale generalforsamling så tæt på Danmark. Der forventes mere en 4000 deltagere fra hele verden. KFUM og KFUK benytter anledningen til at lave en studietur om global kristendom, hvor vi veksler mellem det officielle program for Kirkernes Verdensråd og vores egne ønsker til indhold, som sætter mere fokus på vores egen kontekst.

Kirkernes Verdensråd er på en måde kirkernes og kristendommens pendant til FN eller et COP-møde, hvor man tager fælles udfordringer og behov op. Fx er mange nødhjælpsorganisationer organiseret under eller samarbejder med kirkelige paraplyorganisationer. Folkekirkens Nødhjælp er fx organiseret under ACT Alliance. På den måde er Kirkernes Verdensråd i høj grad udtryk for troens og kirkens engagement i verden.

KFUM og KFUK er en økumeniske bevægelse. Det betyder “tværkirkelig” og helt konkret at vi samarbejder med alle slags kirkelige retninger. På denne tur vil vi derfor bl.a. arbejde med, hvordan dette økumeniske DNA har præget og fortsat præger vores aktiviteter i KFUM og KFUK i en aktivistisk og handlingsorienteret retning - og ikke mindst, hvordan det kan og skal åbne op for nyt samarbejde og nye relationer i fremtiden.

Vi rejser derned sammen i bus, og vi håber at fylde den med unge fra forskellige kirkelige sammenhænge, så det bliver en økumenisk oplevelse i sig selv at være med. Vi skal bl.a. opleve Kirkernes Verdensråds Generalforsamling, som tager beslutninger på vegne af over 580 millioner kristne og diskutere kirke og kristendom med unge fra hele verden. Derudover tager vi en dag til Augsburg og følger Martin Luthers fodspor samt ser stedet hvor trosgrundlaget for de protestantiske kirker blev vedtaget. Vi glæder os til en tur, hvor vi alle sammen skal blive klogere på globalt, tværkirkeligt arbejde!

Sammen skal vi mærke suset af at synge sammen med folk fra hele verden og møde unge fra andre lande. Vi skal lytte, lære og begejstres...og komme hjem klogere på kristendom og tro anno 2022.

Overnatning foregår i telt centralt i Karlsruhe. Har du rygproblemer el. lign. finder vi en alternativ overnatningsløsning til dig.

Vi holder nøje øje med lokale corona-restriktion og skal nok opdatere jer løbende. Mere information findes på: https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/tyskland"

Målgruppen er unge mellem 18 og 30 år, men er ikke begrænset til det.

Tilmelding er åben. Sidste tilmeldingsfrist er den 24 juni.

Læs mere om Kirkernes Verdensråd på https://www.oikoumene.org/

Derfor skal du med

  • Du får nye relationer og møder unge fra andre lande.
  • Du får et unikt indblik i verdens udfordringer
  • Du bliver klogere på din egen rolle i samfundet.

For yderligere info kontakt

 

 

Relaterede events

Se alle events