Anmod om børneattest

KFUM og KFUK kræver en ren børneattest for alle frivillige og ledere, der har længerevarende kontakt med børn og unge under 18 år. Hvis en person ikke har en børneattest, suspenderes denne person som frivillig i KFUM og KFUK, indtil en ren børneattest fremsendes. Alle børneattester skal fornys hvert tredje år.

Alle ledere og frivillige, der er fyldt 15 år, skal tjekkes i Det Centrale Kriminalregister. 

Det er den lokale bestyrelses ansvar, at der er indhentet børneattester på de personer i foreningen, der skal have en børneattest. På lejre, events m.v. er det lejrlederens ansvar at sikre, at alle ledere har ansøgt om børneattest.

 

Sådan gør du

 

Som medlem:

1. I forbindelse med et arrangement

  • Hvis du har tilmeldt dig et arrangement som frivillig, vil du automatisk få en besked om at dit CPR-nummer skal indsendes via medlemssystemets Min side. Når KFUM og KFUK har indsendt dine oplysninger til politiet, har du 14 dage til at give dit samtykke til indhentningen. 

2. Ved andet frivilligt arbejde

  • Bed din lokalforening om at igangsætte indhentningen af dit CPR-nummer, der herefter sendes til KFUM og KFUK. Du vil få besked om at udfylde dit CPR-nummer via medlemssystemets Min side. Når Landskontoret har indsendt dine oplysninger til politiet, har du 14 dage til at give dit samtykke til indhentningen. 

Som ikke-medlem:

Kontakt Landskontoret på tlf. 36 14 15 33 og oplys navn, CPR-nummer og e-mailadresse. Når landskontoret har indsendt oplysningerne til politiet, har du 14 dage til at godkende indhentningen i din E-boks.

Som forening:

Foreninger kan igangsætte indhentningen af børneattester igennem medlemssystemet. Find vejledningen her.