YMCA World Council

World Council kommer til Danmark i 2022

I 2022 kommer verden til Danmark. Rundt om i YMCAs i hele verden er det nu offentliggjort, at KFUM og KFUK i Danmark skal være værter for det næste World Council.

Christine Ravn Lund

Forberedelserne for KFUM og KFUK i Danmark går nu for alvor i gang, så vi kan stå helt klar i sommeren 2022 og byde verden velkommen til Danmark. Vi har en stor og spændende opgave foran os, og den handler grundlæggende om at få de mange gode perspektiver i værtskabet omsat til konkrete ideer og opgaver. 

“Som hovedbestyrelse har vi blikket rettet mod, hvordan vi involverer KFUM og KFUK lokalt rundt om i Danmark, så vi med værtskabet kan styrke sammenhængskraften i vores landsbevægelse mellem det lokale, nationale og globale. Vi er allermest optaget af, hvordan værtskabet kan spille nyt og positivt ind i vores lokale aktivitetsmiljøer og vores egen selvforståelse som en relevant kirkelig børne- og ungdomsbevægelse - før, under og ikke mindst efter sommeren 2022,”  fortæller formand Henriette Lynderup Kirkeskov.

Holdet bag

Et stærkt hold med ansvar for World Council er nu ved at blive sat af hovedbestyrelsen. Der er udpeget et ligeværdigt formandskab, der består af Bjarke Buhl fra KFUM og KFUK i Hammerum/Gjellerup og Christine Ravn Lund fra KFUM-Huset på Amager.

I den stilling ligger at udvikle alle medlemmers forståelse af at være en del af verdens største ungdomsbevægelse ved at sikre lokalforeningernes konkrete involvering i verdensrådsmødet, sikre mest mulig fundraising, være daglig kontakt til verdensbevægelsen samt støtte den frivillige ledelse. 

De første opgaver

I efteråret skal de store linjer lægges. I samarbejde med verdensbevægelsen er den første opgave at sætte et godt fælles hold, der igennem stærkt samarbejde skaber en fælles drøm for, hvad et dansk verdensrådsmøde skal kunne, og hvordan begivenheden skal skrues sammen rent indholdsmæssigt.

Målet er, at det på bedst mulig vis skal bidrage til en positiv udvikling af både KFUM og KFUK i Danmark og YMCAs verden over. Samtidig skal planen lægges for, hvordan det kan opnås med et budget, der er realistisk og holdbart. Det sker først og fremmest ved at få formuleret en fortælling, der kan tiltrække eksterne samarbejdspartnere og bidragsydere.    

Tag del i World Council

Der er allerede nu en positiv forventning om, at der kommer en deltager på verdensrådsmødet fra hver lokalforening i Danmark, og at der bliver rift om de pladser. Derudover skal der formes alverdens betydningsfulde opgaver, som appellerer til en stor, bred flok danske frivillige – både tidligere, nuværende og helt nye ansigter, som får øjnene op for KFUM og KFUK.

For at alle får en international oplevelse, er det også planen at få medlemmer fra vores nabolande med som frivillige under selve World Council.

Det næste år vil der være en mindre gruppe, som har fokus på at få lagt linjerne sammen med verdensbevægelsen, og fra 2020 og frem mod 2022 vil der løbende blive frivilligopgaver at tage fat på, så vi i KFUM og KFUK sammen skaber det bedste World Council nogensinde.

Relatererde artikler

Se alle artikler