Billede af: KFUM og KFUK

YMCA World Council

World Council: Værter for verden

Forberedelserne til World Council 2022 er for alvor i gang – og vi glæder os til at byde velkommen til YMCA-venner fra hele verden!

Maria Hougaard Sørensen

Temaet for World Council er Ignite. Vi mener nemlig, at det er tid til at tænde gnisten, som kan føre os alle fremad. Mere specifikt ønsker vi at antænde vores vision, vores samarbejder og de løsninger, vi har. Der sker noget særligt, når den globale verden møder vores lokale hverdag. Vi inspireres og bliver sat i bevægelse af det, som er anderledes. YMCA er en organisation, som altid har været med til at løse verdens problemer – og vi tror på, at vi sammen kan empower unge mennesker til at løse fremtidens udfordringer.

Det helt særlige ved YMCA er, at vi alle deler et stålsat blik på opgaven med altid at give relevante svar på de behov, børn og unge har – lige dér hvor YMCA er. Det gælder i Haderslev, Jerusalem, Chicago og Durban. Vi ved, at de unge, der har mødt YMCA ude i verden, er kommet hjem fyldt op med ny viden, inspiration og mange nye YMCA-venner. Jeg glæder mig helt vildt til, at alle lokalforeninger i Danmark næste sommer kan møde YMCAs fra hele verden – lige her i Danmark. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det kommer til at sætte aftryk i det KFUM og KFUK, vi sammen skaber de næste år. Gritt Rhinstrøm Kristensen, formand for World Council 2022.

Fakta om WoCo2022

 • 3.-9. juli
 • +1000 delegerede deltager fysisk, mens 3-400 frivillige skal hjælpe med at gøre ugen til en fantastisk oplevelse for alle. 
 • YMCA og KFUM og KFUK bliver i den grad en del af bybilledet i Aarhus: Musikhuset bliver venue, Godsbanen omdannes til spisesal, ARoS inviterer alle indenfor og Klostertorvet overtages af Fairbar.
 • For første gang nogensinde bliver World Council en hybrid begivenhed. Det har været planen fra start, men corona-situationen har selvfølgelig medført, at flere er nødt til at deltage virtuelt.

Økumeni og frivillighed på agendaen

Inden vi ansøgte om værtsskabet til WoCo 2022, spurgte vi os selv: Hvorfor skal World Council til Danmark – hvad er det, vi kan, som andre medlemsorganisationer kan lære af? Og selvom vi selvfølgelig mener, vi er gode til rigtig mange ting, var der alligevel tre svar, som dukkede op igen og igen. Frivillighed, vores økumeniske DNA og samarbejdet mellem YMCAs.

Sådan kan din lokalforening komme med

 • Vær med som deltagere: Som deltager på World Council får man den fulde oplevelse med masser af spændende inputs og inspiration, nye kontakter fra hele verden og en uge fuld af spændende program. Deltag meget gerne flere fra jeres forening – på den måde bliver det nemmere og sjovere at føre alle de nye ideer ud i livet bagefter. 
 • Bliv værter for en gruppe på udflugtsdagen: Alle deltagere i World Council skal på tur ud og opleve Danmark, og hvordan vi er KFUM og KFUK her hos os. Som værter for en gruppe får I mulighed for at vise jeres aktiviteter og lokalområde frem og lære nogle af deltagerne nærmere at kende. 
 • Brug World Council til at sætte gang i nye globale initiativer: Har I lyst til at der skal ske noget nyt i jeres forening, er World Council med så mange internationale gæster en oplagt anledning til at få nye kontakter ude i verden. Måske det kan blive starten på et spændende partnerskab? 
 • Byd ind i det uofficielle program: World Council er også forskellige uformelle aktiviteter før og efter det officielle program, og her bliver der også mulighed for at være med til at sætte jeres præg og give de internationale gæster en smagsprøve på KFUM og KFUK i Danmark.

Sammenlignet med mange andre YMCAorganisationer er KFUM og KFUK i Danmark karakteriseret af et stærkt frivilligt engagement blandt unge. Derfor håber vi, at World Council kan blive et sted, hvor vi i Danmark kan suge inspiration fra andre lande og samtidig sætte vores præg på den internationale organisation ved at præsentere nogle stærke eksempler på frivillighed. Samtidig befinder vi os rent teologisk i en mellemposition blandt medlemsorganisationerne – nogle lægger meget lidt vægt på K’et, mens andre har en mere traditionel kristendomsudlægning. I Danmark er vi en økumenisk bevægelse. Det betyder, at vi arbejder sammen ved at fokusere på de ting, vi er enige om på tværs af kristne retninger. Økumenisk kristendom opfordrer til handling. Til at gøre en forskel. Til at bygge broer. World Council er derfor en fantastisk platform til at dele og inspirere med vores kristendomsforståelse og det arbejde, vi har med at give kristendommen et nutidigt udtryk og sætte kristne værdier i spil i samfundet på en måde, som også virker relevant for mennesker, der ikke deler den kristne tro. Den tredje ting er samarbejder på tværs YMCAs. I Danmark har vi i mange år haft et stort fokus på at skabe relationer, samarbejder og partnerskaber med YMCAs fra hele verden – og dette åbner en verden af muligheder for vores danske unge frivillige. Til World Council mødes YMCAs i alle størrelser. Derfor bliver World Council også et sted, hvor vi i KFUM og KFUK i Danmark kan dele ud af vores erfaringer med samarbejder og partnerskaber – og samtidig giver det os muligheden for at blive inspireret af, hvordan dynamikkerne mellem YMCAs kan skabe sammenhængskraft på tværs af både lokale, nationale og internationale foreninger.

Det sker under World Council

Udover den formelle del af programmet vil der i løbet af ugen være mange spændende aktiviteter: 

 • Udflugtsdag, hvor alle deltagere tager på besøg hos danske lokalforeninger og får indblik i vores måde at arbejde på.
 • Dinner with a Dane, hvor alle deltagere besøger en lokal vært til aftensmad, så vi kan møde hinanden på tværs i en uformel setting.
 • Co-Labs, hvor vi sammen udforsker og udvikler løsninger på fælles udfordringer.
 • Danskeraften, hvor vi viser de bedste sider af dansk kultur.
 • Fede koncerter, spændende taler og inspirerende fællesskab.
 • Og selvfølgelig meget, meget mere…

Relatererde artikler

Se alle artikler