Billede af: Move

Uddannelse

Oplevelserne når nye højder med Move

KFUM og KFUK’s lederuddannelse, Move, blev igen afholdt med en masse seje ledere og deltagere. Jeg var så heldig at være en af de seje deltagere. Move-forløbet bestod af mange forskellige aktiviteter, nogle mere udfordrende end andre. Dette var blandt andet grænseoverskridende oplevelser, lærerig teoriundervisning og et godt fællesskab.

Anne Hebsgaard

Som deltager på lederuddannelsen Move kan man blive kastet ud i nogle lidt vilde, men også sjove aktiviteter. Disse aktiviteter strækker sig helt fra et koldt dyk i Århus Havn til en hyggelig middag med fremmede mennesker. På Move 22/23 indebar det også en lille tur i klatrepark med en masse spændende udfordringer.

På klatretur

Den helt store finale på Move 22/23 blev en tur i klatrepark. Her skulle vi igennem tre forskellige øvelser. Alle øvelserne krævede, at man arbejdede sammen, enten med en makker eller med et helt hold. I den første øvelse skulle man, sammen med en makker, igennem en forhindringsbane med bind for øjnene. Her gik det både op og ned, alt sammen i mørke. Det var meget udfordrende, at man ikke kunne se noget. I kampen efter at finde udgangen var jeg lige ved at give efter og tage bindet af, men fordi jeg havde en makker med, lykkedes det mig at finde ud - stadig med bind for øjnene.

I svimlende højde

Øvelse nummer to var en lille gåtur hen over nogle stålwirer. Her skulle man sammen med sin makker balancere på hver sin wire, mens afstanden mellem wirerne krævede, at man turde at lægge sin vægt over på sin makker. Twistet ved denne øvelse var bare, at den foregik svimlende 35 meter over det kolde betongulv. Dette var en meget skræmmende detalje, og kroppen blev mere og mere fastlåst for hvert et trin, vi tog op mod platformen. Men igen var det fedt at gøre det sammen med sin makker, fordi man blev beroliget og fik støtte, og samtidig mærkede man, at man ikke var alene om udfordringen.

Teamwork er vejen frem

Den sidste øvelse hed Jakobsstigen. Her skulle man sammen med et hold forsøge at klatre så langt op ad den bevægelige stige som muligt. I øvelsen skulle man dyste to hold mod hinanden. Mit hold var det første, der skulle prøve øvelsen, og det kunne godt mærkes, fordi vi lige skulle finde en taktik, som fungerede. Men efterhånden fandt vi alle ud af, hvordan vi fik hinanden med, og hvor man kunne hjælpe til. Teamwork var nøgleordet i denne øvelse, fordi det var de færreste, som kunne hive sig selv op på næste trin uden hjælp fra en holdkammerat. Jeg synes, det var en god øvelse, og jeg var fan af ideen om, at det var en fælles opgave, der krævede, at man samarbejdede. Samtidig fik man også et adrenalinsus, og så snart jeg igen var på fast grund, ville jeg bare op og prøve igen for at se, om det kunne gøres endnu bedre.

Move har for mig været en vild oplevelse, som jeg ikke ville være foruden. Jeg har fået nye venskaber fra hele landet, jeg har lært mig selv at kende og er blevet klogere. På Move skabes der et sted, hvor der er plads til at være, som man er, og dette bliver især tydeligt, når pulsen stiger lidt, udfordringerne kommer tæt på, og man har brug for hjælpen fra en ven.

Skal du med på Move?

Tror du, at Move er noget for dig? Så læs mere og tilmeld dig på kfum-kfuk.dk/move. Der er maks plads til 20 deltagere, så skynd dig.

Relatererde artikler

Se alle artikler