Rejser

Efterårsferie i Taizé

Kom med og oplev ro, spiritualitet og eftertanke i Sydfrankrig, når vi sætter kursen mod det økumeniske broderfællesskab i Taizé i efterårsferien

Dato og tidspunkt fredag 14. oktober 2022 kl. 16:00 -
søndag 23. oktober 2022 kl. 12:00
StedSydfrankrig
TILMELDINGSFRIST fredag 23. september 2022 Kl. 23:00

Taizé er et klosterfællesskab i Sydfrankrig, som drives af omkring 100 brødre, der kommer fra både katolske, protestantiske og ortodokse kirker. Desuden drives klosteret af et større antal unge frivillige, der ligesom brødrene, kommer fra forskellige steder i verden. Taizé er en destination for flere tusinde internationale gæster, som får lov til at indgå i hverdagen på klosteret. Taizé gør indtryk og giver et nyt perspektiv på hverdagen!

En typisk dag i Taizé er bygget op omkring tre gudstjenester, hvor man, ud over gudstjenesterne, deltager i bibeloplæg, samtalegrupper og hjælper til med let praktisk arbejde. Derudover har man tid til at mødes med rejsegruppen og tage på mindre ture i det smukke nærområde. Hvis man har lyst, kan man også vælge at gå i stilhed i en hel uge. Man er indkvarteret på sovesale og får spartanske måltider (som kan suppleres med medbragte snacks)

En uge i Taizé kan give en særlig ro helt ned i maven, fordi dagens aktiviteter sættes ned i tempo, så der bliver fokus på det man netop er i gang med uden stres over det næste, der skal ske. Taizé kan virke som et slags forstørrelsesglas for, hvad der i virkeligheden er meningen og det vigtige i livet. Taizé er ikke et sted, hvor der er fokus på at overbevise andre om, hvad den rigtige måde at tro på er, eller at overbevise andre om at tro. Man kan derfor også sagtens få en stor oplevelse ud af sit besøg i Taizé, selvom man ikke er troende eller ikke tror på en bestemt måde. Samtidig er der i Taizé mulighed for at dyrke, nærvær, spiritualitet og givende samtaler i et kristent fællesskab på tværs af kirkesamfund, hvor man har mulighed for at søge fællesskab med Gud og andre i bøn, sang og stilhed.

Læs mere om KFUM og KFUK's årlige rejse til Taizé

Praktisk info

Hvornår: 14.-23. oktober

Deltagerpriser:

  • Deltagere under 30:
    Kr. 2.500 for medlemmer (Taizé giver rabat til unge gæster). Kr. 2.800 kr. for ikke-medlemmer (KFUM og KFUK tilbyder et velkomst-medlemskab for kr. 75 til personer under 30 år.)

  • Deltagere over 30:
    Kr. 3.000 for medlemmer. Kr. 3.300 for ikke-medlemmer

Opsamlingssteder: Aarhus og Vejle

Tilmeldingsfrist: 23. september

For yderligere information kontakt

Relaterede events

Se alle events