Global frivillig

Scroll

En mulighed for at opleve indersiden af en anden kultur

Hvad er Globale Frivillige?

Global frivillig er et tilbud til dig, der gerne vil være frivillig i en længere periode. Det giver mulighed for at opleve et land fra indersiden, og blive en del af en kultur og en lokal YMCA eller YWCA. Du kan læse mere omkring de specifikke lande, vi samarbejder med. Herunder: 

 

Rejsemuligheder

Med Globale Frivillige kan du få lov til at opleve hverdagen som frivillig i en række spændende lande. Vi har samlet et lille overblik herunder, hvor du kan læse meget mere om hver enkelt destination.. God læsning, og god rejselyst! 

Læs tidl. rejseberetninger

Bliv endnu klogere på vores rejser i KFUM og KFUK og læs, hvordan det f.eks. er at være global frivillig i Cambodia, hvilken størrelse YMCA har i Peru og meget mere. 

Læs her

Udsagn fra Globale Frivillige

Læs her, hvad de globale frivillige har oplevet på deres rejser over årene! Vi har samlet deres udsagn i en lille tidslinje, så du nemt og hurtigt kan få et indtryk af, hvad de forskellige destinationer har at byde på.

2023

Global frivillig i Sydafrika

Hvad har gjort mest indtryk på jer?:

Noget af det der har gjort allermest indtryk på os er, at hvor meget du kan give til dine medmennesker, ikke afhænger af hvor meget du har eller ejer. De lokale frivillige vi arbejdede sammen med, brugte rigtig meget af deres tid på YMCA's programmer, selvom de ikke fik ret meget for det og i forvejen ikke selv ejede alverden.

Hvorfor valgte I at rejse til Sydafrika?:

Vi ville gerne ud og opleve en anden del af verdenen, end det europæiske liv vi er vant til. Så vi valgte Sydafrika for at få lov til at opleve noget afrikansk kultur, og deres meget smukke natur.

Hvad har I fået ud af opholdet?:

Så meget at det er svært at koge ned til en kort tekst. Men vi er blevet inspireret til at lave mere frivilligt arbejde, da vi oplevede hvor stor en forskel man faktisk kan gøre, uden man behøver at kunne alt muligt i forvejen. Vi har prøvet nogle grænser af, da man nogen gange bliver kastet ud på dybt vand, hvor man finder ud af at man godt kan nogle ting, man ikke troede man kunne. Vi har også lært at være tålmodige og nede i tempo. At alting ikke behøver at gå så hurtigt, men at langsomhed også kan være godt. Derudover har vi fået øvet os i at tale engelsk, hvilket vi begge havde lyst til. Og så har vi fået venner fra den anden side af jordkloden, hvilket er ret fedt!

2021

Global frivillig i Schweiz

Astrid Brounbjerg Bennedsgaard

Alder:20
By:Horsens KFUM og KFUK
Lokalforening: Århus

Hvad glæder du dig til på dit global frivillig ophold?
Jeg ser utrolig meget frem til at opleve hvordan hverdagen fungerer i Schweiz, og til at få indsigt i hvilke kulturelle forskelle der præger landet. Og en anden ting jeg glæder mig til, er at blive klogere på hvilke problemstillinger der fylder for dem.

Hvorfor har du valgt at rejse til Schweiz?
Jeg synes både at Schweiz er et helt vanvittigt land, fordi det har så særpræget en rolle i europæisk historie. Selvom landet ”kun” lige ligger på den anden side af Tyskland, så er der en verden til forskel.

2020

Global frivillig i Peru

Eva Bjerre Carstensen

Alder: 24
By: København
KFUM og KFUK lokalforening: Hovedforeningen i København

Hvad glæder du dig til på dit global frivillig ophold?
Jeg glæder mig særligt til at lære de andre frivillige at kende, samt deltage i det lokale arbejde i Lima. Jeg er meget spændt på, hvordan det bliver at skulle indgå i frivilligt arbejde på spansk, og hvor der eksisterer nogle andre normer og vaner. Generelt glæder jeg mig til det hele: landet, nye kulturelle indtryk, sproget, det frivillige arbejde, det frivillige fællesskab og et afbræk fra min egen hverdag, hvor jeg forhåbentlig får nogle nye perspektiver og stof til eftertanke, som jeg kan tage med i bagagen.

Hvorfor har du valgt at rejse til Peru?
Jeg har i 2016 backpacket mig igennem Mellemamerika og lidt af Sydamerika, hvor jeg dog aldrig nåede til Peru, men undervejs hørte jeg fra andre rejsende, at det skulle være et fantastisk land. Derfor har jeg lige siden gået og drømt om at besøge landet og lære mere om dets historie og kultur. Til dagligt læser jeg Statskundskab, og generelt er jeg meget interesseret i NGO-arbejde og Sydamerikansk politik, så jeg har også valgt at rejse til Peru gennem KFUM & KFUK netop fordi, at det giver en mulighed for at få indblik i frivilligt arbejde i andre kontekster. Samtidig skaber det også mulighed for at lære landet og peruvianere at kende på en anden måde end man normalt ville ved at rejse. Den sidste grund til, at jeg har valgt lige netop Peru, er det spanske sprog. Jeg arbejder på at blive flydende i spansk, og der findes ikke en bedre måde at lære sproget på end at indgå i et fællesskab, hvor du bliver tvunget til at kaste dig ud i det spanske gloser, selvom det godt kan være skræmmende i starten. Ergo er det masser af grunde for mit vedkommende, der har gjort KFUM & KFUK’s arbejde i Peru som det helt optimale rejsevalg.

Hvad glæder du dig til på dit global frivillig ophold? 
Jeg glæder mig allermest til at opleve alle de mange forskellige spændende projekter YMCA Peru har gang i, og  til at møde de engagerede

Global frivillig i Peru

Line Stokholm

Alder: 19 år
By: Sønder Felding
KFUM og KFUK lokalforening: Herning

Hvad glæder du dig til på dit global frivillig ophold?
Jeg glæder mig til at møde en masse mennesker, og møde en kultur uden for Europa. Jeg er spændt på at se om jeg kan kommunikere med dem, men jeg glæder mig mest til at lære en masse, stor som småt.

Hvorfor har du valgt at rejse til Peru?
Jeg valgte Peru fordi jeg havde spansk på gymnasiet og ville gerne udvikle det til noget mere. Jeg valgt også Peru fordi jeg aldrig har været i Sydamerika og jeg havde hørt en masse gode ting om det, så tænkte jeg ville kaste mig ud i det.

 

Global frivillig i Peru

Mikkel Vest Hattesen

Alder: 23
By: Esbjerg
KFUM og KFUK lokalforening: Esbjerg Kfum / Midtbyen Aarhus

Hvad glæder du dig til på dit global frivillig ophold?
Jeg glæder mig allermest til at opleve alle de mange forskellige spændende projekter YMCA Peru har gang i, og  til at møde de engagerede frivillige i foreningen, som forhåbentligt kan lære mig en masse nye og interressante aktiviteter. Hvorfor har du valgt at rejse til Peru? Jeg har valgt Peru, fordi jeg hørte om deres forening til YMCA 175, og så den energi der strømte ud af de frivillige, hvilket gjorde mig meget interresseret i at lære og opleve Peru og dets mange frivillige. Desuden synes jeg også meget godt om projekterne der, og muligheden for at møde lokale fra næsten hele Sydamerika.

Global frivillig i Schweiz

Hannah Elvstrøm-Vieth

Alder: 18
By: Frederiksberg
KFUM og KFUK lokalforening: Vesterbros KFUM og KFUK

Hvad glæder du dig til på dit global frivillig ophold?
Jeg glæder mig utrolig meget til at få et indblik i en ny og fremmed kultur og til at møde nye mennesker. Derudover glæder jeg mig til at blive mere sikker i mit tyske og til at stå lidt på egne ben.

Hvorfor har du valgt at rejse til Schweiz?
Jeg har dels valgt at rejse til Schweiz for at udvikle mit tyske, men også for landets smukke natur og kulturhistorie. -Og hvis jeg er rigtig god, får jeg også endelig lært at stå på ski!

Hvad har du fået ud af opholdet? 
Jeg har fået så meget ud af mit ophold at det er svært at koge ned til at par sætninger, men her er alligevel et forsøg; Jeg er blevet mere selvstændig i og med at jeg skulle navigere rundt i et fremmed land med tilhørende kultur og sprog. Det at jeg boede alene på kollegie i det sidste halvår gjorde også meget. 

Jeg har fået meget god arbejdserfaring, som jeg ser som potentielt relevant for min fremtid. 

Jeg har udviklet mine sproglige og kommunikative færdigheder, og jeg har fået opbygget et netværk af søde mennesker som jeg glæder mig til at besøge igen. Og sidst men ikke mindst har jeg lært et fantastisk land med skønne byer og natur at kende!

Hvad gjorde mest indtryk på dig? 
Det der har gjort mest indtryk på mig er hvor lidt der skal til for at gøre en stor forskel for andre. I mit arbejde er jeg kommet i kontakt med flere mennesker og end jeg nogensinde kunne drømme om. Her gik det virkelig op for mig at alle har en historie og kan til tider have brug for en udstrakt hånd.

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? 
Her er det nemmest at sige hvilke grunde der kunne være for ikke at tage afsted (denne liste er nemlig væsentlig kortere;) ) Hvis ikke man vil udvikle sine personlige og professionelle kompetencer, lære en ny kultur og nyt sprog at kende eller opleve smuk natur såvel som fede byer, skal man ikke tage afsted. Jeg kan i hvert fald skrive under på at mit år i Zürich har været en oplevelse for livet.

2019

Global frivillig i Peru

Adrian Kvist Jensen

Alder: 21
By: Bagsværd
Lokalforening: Sundby KFUM og KFUK

Hvad har du fået ud af opholdet? 
Personligt har det givet mig en større verden; bedre kulturforståelse, nye venner og nogle erfaringer, som jeg vil tage med mig resten af livet.

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? 
At rejse med KFUM og KFUK giver en unik mulighed for at opleve den sammenhængskraft, som er i YMCA, samt at få en reel oplevelse af et fremmed lands kultur.

Global frivillig i Sydafrika

Anne Lund Vingborg

Alder: 20
By: Timring
Lokalforening: KFUM og KFUK i Timring

Hvad har du fået ud af dit ophold? 
Mit ophold I Sydafrika har givet mig rigtigt meget. Kort sagt har jeg fået en oplevelse for livet. Jeg har set hvor langt man kommer med åbenhed, nysgerrighed og respekt. Jeg har også lært en helt masse om mig selv. Jeg har erfaret, at når man er villig til at give en hånd med hvor det skal være, uanset om det er noget, man har erfaring med eller ej, bliver ens forsøg værdsat, fordi man gør hvad man kan.

Jeg er blevet styrket i min lyst til at gøre frivilligt arbejde. Efter at have set en anden lille del af den store verdens organisation som KFUM og KFUK er en del af, har jeg kun fået endnu mere lyst til at bruge timer som frivillig. Det er virkeligt inspirerende at møde nogle mennesker, der bare brænder for arbejdet med børn og unge, og ved foreningen i Pietermaritzburg mødte jeg en helt masse af dem!

Hvad gjorde størst indtryk på dig? 
Noget af det der gjorde størst indtryk på mig var, hvordan YMCA Pietermaritzburg stod med åbne arme til at tage i mod mig, da jeg ankom. Hvordan både ansatte og frivillige tog mig ind og gjorde mig til en del af den daglige gang på stedet. De fik mig til at føle mig værdsat og nødvendig, hvilket betød utroligt meget, når man står alene i et helt fremmed land!

En anden ting, der gjorde stort indtryk på mig var, hvordan jeg oplevede, at man kunne ændre et andet menneskes dag ved bare en helt lille handling. Det kunne være ved at hjælpe et barn med matematik lektier til Y-Zone, ved at hente salt til maden eller sukker til the’en til Y-Justice eller ved at give en sandwich og en juice til en hjemløs på gaden under en outreach. Alle disse små handlinger, som ikke virkede som noget særligt, men hvor man kunne se at den lille handling gjorde en forskel for den enkelte.

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? 
Jeg vil anbefale rejsen til Pietermaritzburg i Sydafrika til andre, fordi det er et helt fantastisk sted med en gruppe af skønne frivillige og ansatte, som man kommer til at arbejde side om side med. Det er et sted, der har meget erfaring og stor succes med at have internationale frivillige, så de ved, hvordan de på bedste vis tager sig af dig.

Det er også et sted, jeg kan anbefale at tage til, selvom man rejser alene. Jeg kendte ingen da jeg tog afsted, og jeg var den eneste internationale frivillige, der var på stedet i den periode. På trods, og måske mere på grund, af det kom jeg til at lære de andre frivillige rigtigt godt at kende og har fået nogle virkelig gode venner med derfra.

Global frivillig i Schweiz

Nikolaj Sørvad Søgaard

Alder: 20 år.
By: Herning (Zürich)KFUM og KFUK
Lokalforening: Snejbjerg

Hvad glæder du dig mest til på dit EVS-ophold det næste halve år?
Efter at have brugt første del af opholdet på at lære sproget og komme ind i alle arbejdsrutinerne, ser jeg meget frem til det næste halve år at nyde hverdagen, og den frihed det giver at bo for sig selv uden de store forpligtelser væk fra den normale hverdag i Danmark. Derudover håber jeg på at komme ud at se flere spændende ting og steder i Schweiz, blive endnu bedre til sproget og møde nye interessante mennesker hernede.   

Hvorfor har du valgt at rejse til Schweiz?
Jeg valgte netop Schweiz, da jeg først og fremmest ønskede at lære tysk - selvom de taler en ret tyk dialekt i Alpelandet. Derudover var min motivation også at komme ud at stå på egne ben og blive kastet ud i vand til lidt over navlen i nye omgivelser. Begge ting synes jeg, at jeg har fået med fra mit ophold, og jeg har generelt fået rygsækken fyldt af nye indtryk og oplevelser. Schweiz er desuden et spændende land med mange forskellige kulturelle inputs fra de omkringliggende lande og med en utrolig flot natur.  Jeg synes også, at det har været en god oplevelse at rejse med KFUM & K og EVS-programmet, hvilket jeg klart kan anbefale andre. Det har i hvert fald givet en god tryghed midt i alt det nye, at der har været en livline hjem til Danmark og en god pakkeløsning i EVS/ESC-programmet. 

 

2018

Global frivillig i Cambodia

Lea Nees

Alder: 20
By: Skibbild-Nøvling
Lokalforening: KFUM og KFUK i Skibbild-Nøvling

Hvad har du fået ud af opholdet? 
Jeg har lært en helt masse om en ny kultur, og samtidigt lært en helt masse om mig selv. Det var fedt at rejse ud i verden og komme til at stå på egne ben, men rigtigt rart at vide, at der er en flok fra KFUM og KFUK herhjemme, som er klar til at hjælpe med de problemer, som skulle opstå undervejs.

Hvad gjorde mest indtryk på dig? 
Den tilknytning man får til børnene er helt unik, det er fantastisk at man kan komme til en helt anden del af verden, og føle at man gør en forskel, for det enkelte barn. Derudover er det meget tankevækkende at opleve den kontrast, som der er mellem rig og fattig i et land som Cambodia.

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? 
Det er en enestående mulighed for at komme ud i verden, og blive tilknyttet til både børn og jævnaldrende, som kommer fra en anden kultur. Cambodianerne er nogle af de mest gæstfrie mennesker jeg har mødt, og derfor er det en fantastisk kultur at opholde sig i.

Global frivillig i Palæstina

Lise Vognstoft Vad

Alder: 22 år
By: Aarhus
Lokalforening: Aarhus Midtby

Ting du skal vide:

  • Maden er fantastisk!
  • Palæstinenserne er enormt gæstfrie.
  • Der er en 12 meter høj mur, som adskiller Palæstina og Israel.
  • Du vil opleve apartheid.
  • Religion fylder meget (især i Jerusalem).
  • Du kan tage til Tel Aviv og ”glemme konflikten”, da byen minder om enhver anden storby.
  • Du vil opleve at jøder og palæstinensere ikke ønsker hjælp fra hinanden.
  • Du vil hele tiden få ny viden.
  • Opsøg ”Right To Movement”. Det er mega fedt, de afholder gode aktiviteter for lokale og internationale, og det er en god måde at møde nye folk på.

Global frivillig i Sydafrika

Magnus Najbjerg

Alder: 26
By: Aalborg
Lokalforening: Aalborg KFUM og KFUK

Hvad har du fået ud af opholdet?
Jeg tror at det vigtigste for mig var den åbenhed og venlighed de havde i Sydafrika overfor alle. Vi kan godt have en tendens i Danmark til at være lidt reserveret og lukket, og jeg har efterhånden været mange steder hvor man har taget godt imod mig, men hele tiden har vidst at det kun var for en kort periode, så man gad ikke rigtig blive gode venner. Sådan var det ikke i Sydafrika, de gjorde virkelig en indsats for at jeg og alle skulle få det bedste ud af den relative korte tur. Jeg har også fået en meget større indsigt i hvordan YMCA fungere andre steder i verden, hvordan det for dem er mere et socialt arbejde og en livstil end en fritidsaktivitet, som det er for mig. De her mennesker dedikerer deres liv til at hjælpe andre – børn, voksne, hjemløse og dem der har brug for det.

Hvad gjorde størst indtryk på dig? 
Det største for mig er mødet med en kultur, der er så anderledes og så alligevel så ens. Vi har jo meget tilfælles som unge i en digital verden, men mit syn på penge, IT og det modsatte køn er væsentlig anderledes. I alle disse aspekter, var de ikke alt for moderne. Vi oplevede stadig at de så kvinder som dem der burde gøre alt det huslige og mænd der bestemte. De formår ikke at håndtere økonomi ansvarligt i mange tilfælde, så derfor følte jeg, at deres arbejde med at lære børn at styre deres penge, er vigtigt. Og deres IT kundskaber er desværre heller ikke på et niveau, der følger med resten af verdenen. Jeg er opvokset med en computer og de næste generationer efter mig har fået endnu mere undervisning heri. Der er så mange ting de stadig mangler og kunne forbedre, men det er et land i hurtig fremgang og mødet med dem har ændret mit livssyn. 

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? 
Jeg tror at du kan finde en fed tur i mange lande. Sydafrika (KwaZulu Natal – zuluerne) ser alle som familie. Jeg var bafu (slang for broder på Zulu), de ældre var mama (efterfulgt af navnet på deres første søn) og papa, hvilket gjorde at du allerede der var en del af et tæt fælleskab med venner for livet. Hvis du vil opleve en kulturoplevelse ud over det sædvanlige, så er Sydafrika stedet.

Global frivillig i Cambodia

Maibritt Vemmelund Pedersen

Alder: 20
By: Ikast
Lokalforening: Ikast KFUM og KFUK

Hvad har du fået ud af opholdet? 
Jeg har uden tvivl fået en masse gode oplevelser med mig, men jeg har også fundet ud af, hvordan YMCA foregår på den anden side af jorden. Dertil følger nye relationer og venskaber. 

Hvad gjorde mest indtryk på dig? 
Det har været alle de skønne børn, de er så glade og fulde af liv, selvom de ikke har alt det vi andre har. 

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? 
Det er en fed destination, Cambodja. Det er et spændende land med en voldsom fortid. Menneskene er gæstfrie, og du kommer helt tæt på dem du arbejder med. Du oplever en helt anden kultur meget tæt på + man kan rejse lidt rundt og opleve de lækre strande som Cambodja også besidder.