Scroll

Et samarbejde siden 2015

Du har mulighed for at rejse til Sydafrika som global frivillig eller praktikant, ligesom det er en oplagt rejsedestination for efterskoler.

Siden 2015 har KFUM og KFUK i Danmark haft et aktivt partnerskab med YMCA i Sydafrika, der har dannet rammen for en række af rejsemuligheder for danske frivillige, praktikanter og efterskoleelever. I sommeren 2016 deltog en gruppe sydafrikanere på tilsvarende vis på Wonderful Days i Danmark, som er KFUM og KFUK’s ungdomsfestival.

YMCA i Sydafrika er en landsorganisation, der favner over en række lokalforeninger i landet. Landskontoret ligger i Durban på den varme østkyst og koordinerer de forskellige programmer, som organisationen tilbyder til unge sydafrikanere:

  • Y-Arts: Kreative og musiske tilbud, der dækker over alt fra moderne performance til traditionel afrikansk dans.
  • Y-Zone: Et tilbud til børn i alderen 6-14 om at komme og være en del af et trygt fællesskab efter skole, hvor der bliver leget, snakket og lavet lektier.
  • Y-Justice: Henvendt til unge sydafrikanere der er i konflikt med loven eller lever under sociale omstændigheder, der gør det svært at være en del af samfundet.
  • Y-Health: Et koncept der bevidstgør unge sydafrikanere om sundhed, og hvilken betydning dette har for fremtidens muligheder.
  • Y-Fit: Et fitness koncept der er med til at skabe trygge omstændigheder og samtidig generer indkomst til de øvrige programmer.

 

Bliv global frivillig i Pietermaritzburg, Sydafrika

I Pietermaritzburg, som er hovedstaden i den sydafrikanske provins KwaZulu Natal, ligger et stort YMCA-campus med egen kirke, sportshal og lokalefaciliteter, der benyttes til en lang række aktiviteter målrettet unge, studerende og byens hundredvis af gadebørn. Pitermaritzburg’s Y Justice-program tilbyder undervisning, socialt samvær, mad og bad til byens gadebørn. Y Fit i Pietermaritzburg er et af i alt fire fitnesscentre i Sydafrika drevet af YMCA, der har træningsfaciliteter og motionstilbud for familier, og som indtjener penge til YMCA’s arbejde. Som frivillig har du mulighed for at bidrage til alle aktiviteter med hovedvægt på Y Justice-programmet for gadebørn.

Du kan selv være med til at sætte dit arbejdsskema sammen, og der er mulighed for at rejse både forår og efterår. Vi forventer dog, at du som frivillig er afsted minimum 3 måneder. Kontakt os for at høre mere om, hvad dine muligheder er som frivillig i Pietermaritzburg.

Se video fra to tidligere globale frivillige, Morten og Casper, der var i Petermaritzburg i efteråret 2016:

 

Hvad koster det?

Du skal selv finansiere alle udgifter i forbindelse med dit ophold (flybillet, kost, logi, vaccinationer, indenrigsrejser etc.), dog er du dækket af KFUM og KFUK’s rejseforsikring. Du skal regne med ca. 6-7.000 kr. for flybilletten. Heldigvis er det billigere at bo i Sydafrika end i Danmark, så pengene rækker længere. For at fastholde og udvikle kvaliteten og stabiliteten i de ophold vi tilbyder unge i Danmark, er der en mindre brugerbetaling på 5.000 kr. Disse penge går bl.a. til at dække din forsikring, give støtte til partnerorganisationen og sikre at du som global frivillig altid både før, under og efter dit ophold har en kontaktperson til rådighed i Danmark.

Vi hjælper gerne med forslag til, hvor du kan søge om støtte til din tur.

Kontakt

Har du lyst til at høre mere, så kontakt Arbejdsgruppen for Udveksling og Camps i KFUM og KFUK på udveksling-camps@kfum-kfuk.dk

 

Andre rejser til Sydafrika