Billede af: Christian Blom-Bloch

Landsmøde

World YMCA's Generalsekretær på besøg i Danmark

Generalsekretær i World YMCA, Carlos Sanvee, gæstede KFUM og KFUK's Landsmødet, hvor han holdt tale.

Sara Amos Pedersen

Carlos Sanvee blev budt velkommen med en kæmpe klapsalve, da han holdt tale på KFUM og KFUK’s Landsmøde i november.

Det var tydeligt, at flere deltagere havde set frem til at opleve den kommende generalsekretær for World YMCA få ordet.

Fra talerstolen fortalte Carlos Sanvee om sine visioner for verdens største ungdomsbevægelse; YMCA.

I talen lagde han vægt på, at lokalforeninger i hele verden skal tilbyde steder, hvor børn og unge føler sig velkomne, som de er, hvis YMCA fortsat skal være relevant for børn og unge. 

Hans ambitioner er, at lokalforeningerne skal være et sted med åbne og relevante tilbud til børn og unge. På Landsmødet sagde han:

“Vi skal være et sted, unge kan gå til. YMCA skal rumme de unge, der ikke føler sig hjemme andre steder. Lokalforeningerne i alle lande skal have åbne og relevante tilbud, som er med til at styrke de unges modstandsdygtighed overfor de udfordringer, som er en del af børn og unges hverdag i dag”.

Internationale gæster på Landsmødet

 

  • 27 internationale gæster deltog på Landsmødet. Det er det højeste antal nogensinde.
  • De oplevede  det danske demokrati på tæt hold, og indgik som en del af programmet, da vi sagde farvel til Minglabar Myanmar og præsenterede vores nye internationale samarbejde Y-Glocal.
  • De internationale gæster var med til at afholde Gudstjenesten. Her læste de hver især en passage fra Bibelen op på deres modersmål og hjalp med uddeling af nadver.

Et internationalt scoop

Flere deltagere havde set frem til talen, fordi de tidligere har oplevet Carlos Sanvees integritet og evne til at møde folk i øjenhøjde.

Carlos Sanvee holdt sin indsættelsestale som ny generalsekretær for World YMCA under Verdensrådsmødet, der blev afholdt i Thailand i sommers. Her var den danske delegation fra KFUM og KFUK blandt tilskuerne, og talen gjorde stort indtryk på dem.

“Carlos annoncerede i sin indsættelsestale, at han først vil starte med at lytte medlemmerne.  Det er et scoop at få ham til Danmark, så han kan lytte til, hvordan vi lokalt oplever udfordringerne i verden blandt børn og unge. Forhåbentligt tager Carlos vores tilgang, udfordringer og begejstring med  ind i arbejdet for World YMCA,” siger Filip Hove, formand for KFUM og KFUK’s Udvalg for Globale Fællesskaber.

Større fokus på det lokale arbejde

Da Carlos Sanvee deltog i Landsmødet, var han endnu ikke tiltrådt som generalsekretær for World YMCA. Han tiltrådte i januar, og fremover kommer han til at spille en central rolle i udviklingen af YMCA.

Talen er derfor et spændende input til lokalforeningerne, der får et indblik i, hvordan foreningslivet fungerer i andre lande, fortæller Filip Hove.

“Talen gav en forståelse af, hvordan vores lokalforeninger kan være mere bevidste om den forskel, de gør lokalt. Når vi er sammen med YMCAs fra andre lande, oplever jeg ofte, at vi i KFUM og KFUK kan bidrage med vores demokratiforståelse, engagerede frivillige og en inkluderende kristendomsforståelse. Men talen viser, at vi kan lære, at YMCAs i andre lande ofte har en tydeligere rolle i samfundet og  er mere bevidste om den forskel, de gør lokalt,” afslutter han.

Relatererde artikler

Se alle artikler