Billede af: YMCA og Palæstinanetværket

Globalt

Solidaritets 10'eren støtter hvert år trængte foreninger i hele verden

Dit medlemskab gør en forskel gennem Solidaritets 10’eren

Robert Østergaard og Rasmus Jeppesen

Hvert år indsamler KFUM og KFUK omkring 80.000 kr. gennem Solidaritets 10’eren. Som medlem indbetaler du automatisk til Solidaritets 10’eren gennem dit medlemskab. Solidaritets 10’eren er en måde, hvor KFUM og KFUK’s medlemmer i fællesskab støtter trængte foreninger uden for Danmark. Det er Landsudvalget for Globale Fællesskaber, der forvalter Solidaritets 10’eren.

Læs mere om Solidaritets 10'eren her


Det har KFUM og KFUK støttet i 2020-2021 gennem Solidaritets 10’eren:

 • YMCA Libanon
  YMCA Libanon fik støtte til oprydnings- og genopbygningsarbejdet efter den voldsomme eksplosion, der ramte Beirut i august 2020. Mange frivillige greb koste, skovle og spande og begyndte at rydde op efter glas og beton lå splintret og knust over hele byen. 

 • YMCA Indien
  Pengene gik til en indsats, der hjalp lokalsamfundene i forbindelse med COVID-19, blandt andet gennem uddeling af mad, mundbind og desinficerende midler samt oplysningskampagner omkring forebyggende adfærd og vacciner, da Indien oplevede voldsom smitte i maj 2021.

 • YMCA Gaza
  Under bombardementerne af Gaza i maj 2021 blev en del af YMCA Gazas bygninger beskadiget. Solidaritets 10’eren har støttet reparation af lokaler og faciliteter, så foreningshuset i Gaza igen kunne tage imod børn og unge.

 • YMCA Haiti
  Da Haiti blev ramt af et kraftigt jordskælv den 14. august 2021 og få dage senere af en tropisk orkan, førte det til store ødelæggelser. Blandt andet blev en YMCA-foreningsbygning og en YMCA- skole hårdt ramt. Pengene er gået til genopbygning af disse samt psykologhjælp til hårdt ramte.

 • YMCA Cameroun og YMCA Sydafrika
  Solidaritets 10’eren har støttet YMCA Cameroun i forbindelse med coronapandemien. Pengene gik til en indsats, der direkte hjalp lokalsamfundene blandt andet gennem uddeling af mad, mundbind og desinficerende midler samt oplysningskampagner omkring forebyggende adfærd og vacciner.

 • YMCA Peru
  Den seneste sending af Solidaritets 10’ere er gået til YMCA Peru, der manglede de sidste midler til at komme godt i gang med et projekt for børn og unge om digitale og litterære færdigheder og dannelse, som kan bruges til at gennemføre deres grundskoleuddannelse.

Relatererde artikler

Se alle artikler