Billede af: Magnus Najbjerg

Kristendom

Børnenes fortællinger i sand

Fortællinger i sand er en ny måde at fortælle bibelhistorier. Her sidder en voksen og fortæller en fortælling ved brug af sand og nogle små træfigurer. Den voksne bevæger figurerne undervejs, som fortællingen bliver fortalt. På denne måde bliver fortællingerne mere levende og legende. Fortællingen sluttes af med nogle opsamlende spørgsmål, hvor børnene sammen finder en mening i historien.

Lykke Pedersen

Hvordan oplevede du Fortællinger i sand?

Leonora Damm Hørlyck, 12 år: “Når du roder rundt i sandet, giver det en helt speciel følelse. Man bliver helt fanget af det. Der bliver helt stille inde i mit hoved, og man falder helt ind i historien.” 

Forstår du fortællingen bedre?

Alberte Kongsgaard Hansen, 12 år: “Man får mere ud af denne her form for fortælling. Jeg forstår meget bedre budskabet, når vi får lov til at snakke om det bagefter.“ 

Hører man bedre efter?

Leonora: “Hvis dem, der fortæller historien, falder ind i det, så falder dem, der hører det, også ind i det.” 

Hvad gør sandet ved oplevelsen?

Alberte: “Det at man kan se fodsporene i sandet, efter figurerne har bevæget sig rundt i det, gør at man meget bedre kan huske historien, når man skal snakke om det bagefter, fordi man bare kan kigge tilbage i sandet.”

Forstår du historien på en ny måde nu?

Leonora: "Selvom jeg har hørt historien før, så ser man den lige pludselig på en helt anden måde. Det bliver nærmest en ny historie. Man føler bare et eller andet helt specielt ved det.”

Vil du høre flere historier?

Alberte: “Jeg kunne godt have lyst til at sætte mig ind og få en fortælling mere lige nu.”

Vil du høre mere?

Så gå ind på KFUM og KFUK's intranet, hvor du kan læse mere om konceptet og høre, hvordan I kan få glæde af det i din lokalforening.

https://intranet.kfum-kfuk.dk/materialer/kristendom/sand

Relatererde artikler

Se alle artikler