Billede af: Laura Vammen Damgaard

Festival

Wonderful Days: Danmarks bedste publikum

”Wauw. Af hjertet tak for en fuldstændig uforglemmelig eftermiddag. I har ætset jer fast på vores nethinder. ” Sådan skrev Patina efter deres optræden på Wonderful Days.

Lærke Staunstrup Kjær

Wonderful Days '21 stod ikke blot på ægte KFUM og KFUK-hygge og spas, der var nemlig også disket op med tre mere eller mindre kendte kunstnere, som alle formåede at fyre op for en fest. Patina, Elba og Nicklas Sahl. Trådte man ind i det store telt under en koncert gik man ind i en hel anden verden. Man mødte blandt andet 500 slidte, rustne, men dog stadig kraftfulde stemmer i kor på ”Flammer Rammer”, som er Patinas største hit.

Guitarist Mathias Bøttern fik lov til at spille ikke én, men to gange på festivalen. Tirsdag aften med Patina og onsdag aften med Elba. ”Jeg blev bare helt vildt positivt overrasket over i går. Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet, og så møder vi bare sådan et helt vildt publikum,” sagde Mathias Bøttern onsdag aften inden skulle op på scenen for anden gang, hvor han knap nok var kommet sig over sit første møde med publikummet på Wonderful Days og ikke kunne vente til at spille for dem en gang til.

Ekstraordinært publikum

Noget guitaristen, som efterhånden har spillet for en del forskellige publikum, fandt ekstraordinært ved koncerten på Wonderful Days var, at han ikke følte, at de spillede for et publikum, men med det: 

Koncerten blev en oplevelse mellem os og publikum. Frem for at vi stod og performede for dem, blev de en del af koncerten. Det mærkede jeg især og bed ekstra mærke i  under vores ene ballade. Før har vi også spillet for et energisk publikum, men da vi satte tempoet ned, fulgte deltagerne på Wonderful Days med. De lyttede rigtigt til nummeret og fulgte os. Det var næsten noget af det vildeste.

Patina stod syv mand stærk på scenen, og de tre frontmænd skiftede instrumenter mellem og endda under sangene. Alle var imponerede over drengene og deres musikalske talenter, og det kom også til udtryk fra publikums side. Et enkelt tidspunkt blev de afbrudt i en overgang til en ny sang af publikum, som hoppede, mens de i kor råbte ”alle dem der hopper, de elsker Patina” igen og igen. Oppe på scenen kunne de ikke holde smilene tilbage, de blev nødt til at stå og suge den energi, som publikum gav, til sig, gemme den, og som de selv beskrev det: Lade det ætse sig ind på deres nethinder.

Til slut kunne Mads Skov Hansen, én af de tre frontpersoner i Patina, heller ikke dy sig. Han blev nødt til at crowdsurfe på de mange hænder som publikum ikke kunne få ned.

Tårnhøje forventninger

Onsdag aften blev lyset på koncertscenen tændt endnu engang. Denne gang var det Elbas tur. Forsangeren Ellen var totalt oplagt til at fyre et fedt show af, da vi fangede hende kort før koncerten:

Jeg forventer faktisk meget af publikummet, da Mathias har sladret fra deres koncert i går, hvor han har fortalt om, hvor meget energi publikum giver og har. Vi har spillet fire koncerter i år, hvor kun en enkelt har været stående, så jeg glæder mig til den interaktion med publikum, man får ved en stående koncert, da det jo også er det, vores musik lægger mest op til. Derudover har vi fået en superdejlig velkomst, og alt er bare så tjekket med fed scene og telt. Det er meget praktisk, men det har bare været rart at få en god velkomst. Så nu er vi klar til at spille for et megafedt publikum.

Og på bagkant kan det konkluderes at på trods af, at deltagerne forinden havde tonset rundt til Megaevent, skuffede de ikke! Med vildt lys og høj musik blev muligheden for noget lækkert livemusik nydt og udnyttet til fulde. Hænderne kom aldrig rigtig ned, inden de igen rakte mod teltdugens top og dannede et hav af hjerter, klappende til Elbas energiske pop eller med lommelygterne tændt. Elba blev blæst bagover lige så vel som publikum og kunne ikke gå derfra uden et fælles billede med alle deltagere foran scenen.

Vidunderlige minder

Mathias Bøttern var også begejstret for Wonderful Days: 

Jeg er bare fuldt ud imponeret over festivalen som koncept. Det hele virker bare professionelt. Og så er deltagerne bare skidesøde!

Da Elba trådte af scenen efter publikum havde efterspurgt ekstranummer, og deltagerne kom ud i lyset, var det tydeligt at se, at alle nød det og havde givet alt, hvad de kunne. Alle var stærkt ramt af en optursfølelse over at få fyldt de helt tomme tanke op med fed livemusik. Sammen med publikum væltede fællesskab og ekstremt meget energi ud fra teltet - og stadig klar til den sidste koncert med Nicklas Sahl torsdag aften

.

 

Relatererde artikler

Se alle artikler