Billede af: Tobias Helms

Festival

Børnefestival 2024: Flaskepant og hemmelige donationer fik børnenes indsamling til at runde 48.000 kr.

På årets Børnefestival ledte temaet “håb” til indkøbsvogne fyldt med flaskepant. Børn fra landets lokalforeninger havde nemlig lagt sig i selen for at samle penge ind til YMCA Lviv i Ukraine. Pengene blev rejst ved forskellige initiativer; indsamling af flaskepant, rengøring, bilvask, skraldejagt og hemmelige donationer.

Stine Kjær Bredtoft

 “At gøre noget vækker håb. At gøre noget sammen vækker mere håb, for med fællesskabets kraft kan vi rykke langt mere.”

Det var hovedbudskabet på årets Børnefestival, hvor der før festivalen blev taget initiativ til en indsamling til ukrainske børn i YMCA Lviv. 

Indsamlingen blev stablet på benene med hjælp fra Kristendomskonsulenten i KFUM og KFUK, Morten Stensig, og andre frivillige, der til Børnefestivalen også havde inviteret forskellige ukrainske børn på scenen til at fortælle og snakke om, hvad det vil sige at flygte til et nyt land, og hvordan man finder håb i en ellers håbløs situation. 

Indkøbsvogne fyldt med guld

Budskabet og snakken om håb satte før Børnefestivalen gang i en bølge af indsamlingsinitiatver rundt i de lokale foreninger. 

I KFUM og KFUK i Vorbasse fik pigerne Lærke, Amanda og Sille den gode idé, at de kunne samle pant ind og derved samle en masse penge til indsamlingen. Sammen med Lærkes mor, Charlotte Bertelsen Lundsgaard, fik de kontaktet resten af foreningen på Facebook, hvor folk lynhurtigt hoppede med på ideen og leverede sække fulde af tomme flasker og dåser. Derudover besluttede bestyrelsen at bakke op ved at matche de pantede penge med samme beløb. 

Pigerne stod flere dage ved pantautomaten - en dag pantede de flere propfyldte indkøbsvogne og landede på et samlet beløb på over 700 kr. I alt pantede pigerne for cirka 1500 kr, hvilket fik det fulde beløb fra foreningen til at lande på 3000 kr. i runde tal. Derudover modtog pigerne ‘hemmelige’ pengegaver i carporten. 

Vi oplevede, at der en dag stod en pose med pant og en kuvert med penge, men uden navn fortæller Charlotte Bertelsen Lundsgaard

Det rykker længere, når vi går sammen

I KFUM og KFUK i Kjellerup gik Nikolaj og Fiona, begge på 9 år, også sammen om at samle ind til YMCA Lviv. I tiden op mod Børnefestival havde de travlt, de var nemlig aktive på flere indsamlingsinitiativer. De vaskede bil, samlede flaskepant, lavede huslige pligter, gik med skrald og mere til, og summen landede på flere hundrede kroner bare fra de to aktive ildsjæle. 

Disse er blot eksempler på nogle af de initiativer, deltagerne fra årets Børnefestival har bidraget med. Netop det at gå sammen om at samle ind og gøre noget og derved være med til at skabe håb for andre i en krisesituation, er lige præcis hensigten med denne  indsamling. 

Med børnenes stærke indsats og gode bidrag, samt en donation fra Solidaritetens 10’eren landede det samlede beløb fra Børnefestivalen til YMCA Lviv i Ukraine på i alt 48.000 kr. 

Et imponerende flot resultat, som alle deltagerne af årets Børnfestival kan være meget stolte af. 

Indsamlingen kører stadig

Indsamlingen kører stadig, og du kan fortsat samle penge ind til YMCA Lviv i Ukraine. 

Alt du skal gøre er at sende penge til Mobilepaynummeret: 219848 med teksten “Børnefestival-Lviv”. 

Pengene fra indsamlingen går til ukrainske børn i Lviv, der på forskellig vis er ramt af krigen.  

Du kan læse mere om indsamlingen her: Børnefestival 2024 samler ind

Relatererde artikler

Se alle artikler