Billede af: Laura Damgaard Vammen

Efterskole

Førstegangsfrivillige tog på Efterskolefestival

Omkring 550 efterskoleelever og godt 100 frivillige var samlet i Give i tre dage til årets Efterskolefestival. Efterskolefestival er en læringsfestival, som erstatter almindelige skoledage med alternative undervisningsforløb og et godt skud KFUM og KFUK-energi. 

Af Lærke Staunstrup Kjær

Her bliver en masse efterskoleelever for første gang introduceret til, hvad KFUM og KFUK er og kan. Dog var det ikke kun en førstegangsoplevelse for disse efterskoleelever. Også flere af de frivillige kastede sig ud i deres første oplevelse, ikke blot af hvad det ville sige at være på Efterskolefestival, men hvad det i det hele taget vil sige at være frivillig i KFUM og KFUK.

Efterskoleeleverne fik mulighed for at vælge, hvilket spor de fandt mest interessant og havde lyst til at deltage i. Her var mulighederne mange. Der var 22 spor og alt fra ‘Elsk din stemme’ til ‘Byg og hyg’. På festivalen var der fire spor-moduler fordelt på de tre dage.

Pernille Fuglsang Hansen og Victoria Kjærsgaard Poulsen er veninder fra efterskoletiden og blev spurgt af deres gamle efterskolelærer om de havde lyst til at lave et undervisnings-spor for omkring 25 efterskoleelever på Efterskolefestivalen. Selvom det tog et par tænkte-dage, så de en god mulighed for en udfordring og for at være sammen om noget de godt kan lide, nemlig outdoor. Sammen med en tredje efterskoleveninde fik de strikket sporet ‘Vild med vilje’ sammen. 

 

Vi er blevet meget nysgerrige på KFUM og KFUK. Jeg er meget imponeret og troede slet ikke foreningen var så stor og med så mange tilbud og muligheder. Det er meget inkluderende og der er noget for enhver smag, fortæller Victoria om sit indtryk af KFUM og KFUK.

 

Tog afsted som frivillig uden at kende andre

Et af de andre spor eleverne kunne vælge var ‘Hækling’. Her kunne man finde Andrea Møller Haagensen som en af de to spor-undervisere. 

 

Jeg sagde ja for at prøve det af og bryde nogle grænser. Og det var grænseoverskridende at tage afsted uden at kende nogle andre og uden at være helt sikker på hvad jeg skulle, fortæller Andrea.

 

Samtidig fortæller hun om, hvordan hun er blevet taget godt imod. 

 

Jeg har ikke gået på efterskole eller noget, så jeg har aldrig prøvet noget lignende. Man har bare en vild forståelse for hinanden og selvom jeg har været på dybt vand har det været enormt trygt. Man kan bare snakke med folk uden at skulle bevise sit værd, som er meget modsat hvad jeg ellers møder

 

Frivillig fra praktisk udvalg fortsætter til Wonderful Days

Det er dog ikke kun spor-undervisere der er med til at realisere efterskolefestivalen. Der sidder også en festivalkomité, et food-squad og et praktisk udvalg bag planlægning og udførelse af festivalen. 

I praktisk udvalg fandt man også en førstegangsfrivillig, nemlig Gustav Andreas Varming. Han bor i Århus og opsøgte KFUM og KFUK, fordi han gerne ville være en del af noget foreningsliv. Kun en uge før festivalen løb af stablen blev han kontaktet og spurgt om han ville være med. Først havde han ikke tænkt det var noget for ham, men fandt senere ud af, at det var. 

 

Det har bare været fedt at løfte i flok! Her er højt til loftet, ligesom da jeg gik på højskole.

 

Gustav har allerede sagt ja til at være i praktisk udvalg under Wonderful Days til næste sommer. 

Nogle mere usikre fra start end andre, men alle har de fire frivillige det til fælles, at deres debut som frivillige i KFUM og KFUK var en sand succes.

Relatererde artikler

Se alle artikler