Billede af: Theresa Engelst Lassen

Lokalt

Børnedisko! Diskoteket hitter hos de yngste

Det lokale koncept - børnedisko - er populært hos de unge medlemmer i KFUM og KFUK. Vi har snakket med to foreninger, som fortæller om hvad børnedisko er, og hvorfor det tiltrækker så mange.

Marius Henneberg Josiassen

Linnea Jensen
Distrikt Hærvejen

Hvordan ville du forklare et barn, hvad man laver til børnedisko?

“Vi starter med velkomst og en andagt. Efter det er der krea-værksted, spilleområder, dans til fed musik og mulighed for at tage en leder med i hallen til vild leg eller sport.”

Hvorfor synes børnene, at det er sjovt at være til børnedisko? Hvad er det, de kommer for?

“Børnene er selvfølgelig forskellige, og derfor vil de forskellige ting. Når de selv får lov til at vælge tempo og aktivitet, nyder de aftenen meget mere. Dem der gerne vil jagte en leder rundt i hele hytten for at fange lederens megaseje hat, gør det. Det samme med dem, som gerne vil sidde og snakke, danse eller spille fodbold. At barnet kan tilpasse aftenen til sit behov, uden at tænke for meget over det, er det der gør det sjovt.”

Hvad er den fedeste oplevelse du har oplevet et barn have til børnedisko?

“Til det første Børnedisko efter corona havde vi ikke forventet særligt mange deltagere og havde derfor handlet ind til lagkageløb til 25 personer. Men til vores overraskelse sad der pludselig 90 søde og forventningsfulde deltagere, som var mega klar til at feste. Børnene gik hjem trætte men glade. De var blevet underholdt med lagkageløb, og de fik spist kage, slik, danset og grint mere, end de havde gjort længe. Mange af de børn ser vi stadig, og det synes jeg er mega hyggeligt.”

 

Martin Bojer Harregaard
KFUM og KFUK i Stoholm

Hvordan ville du forklare et barn, hvad man laver til børnedisko?

“Til børnedisko møder du andre børn fra 3. klasse. Der er selvfølgelig et diskotek, hvor man kan danse. Man kan også gå i fortællehjørnet, i det kreative hjørne, eller i spillehjørnet.”

Hvorfor synes børnene, at det er sjovt at være til børnedisko? Hvad er det, de kommer for?

“Godt spørgsmål. Vores DJ synes ofte, at der er alt for få børn på dansegulvet, så på sin vis er det ikke selve diskoteket, der trækker mest. Omvendt kan vi ikke undvære det, for det er jo dét, der er omdrejningspunktet. Det er nok den samlede stemning af fest, der trækker. Og så har børnene meget selvbestemmelse – men godt nok i en defineret ramme. Vi har ikke nogen aktivitet som alle skal være med til. De vælger selv ud fra de muligheder, der nu er, og aftenen har nok lidt karakter af ”fri leg og fest med vennerne”.”

Hvad er den fedeste oplevelse du har oplevet et barn have til børnedisko? 

“Nærværet med andre børn og med de voksne. Der sidder altid en voksen ved indgangen og på bordet er der et spil kryds og bolle. Børnene er vilde med det. Nogle gange står der en hel flok og ser på og venter på deres tur. Vi har også før haft en ungleder, der har lagt arm med børnene og de flokkedes om ham. Hele aftenen igennem har vi også et fortællehjørne, hvor der bliver fortalt bibelhistorier. Der er en del børn, der aldrig når derind, men der er også nogen, der nærmest ikke når videre. Det samme kan siges om det kreative hjørne.”

 

 

 

Relatererde artikler

Se alle artikler