Billede af: Tobias Helms

Lokalt

Ten Sing: Ildsjæl med musik på hjernen

Ten Sing Bronx fra KFUM og KFUK i Holstebro er Danmarks nyeste Ten Sing gruppe. De optrådte med deres første store koncert på festivalen Wonderful Days, og planen er, at de snart skal ud og spille flere koncerter.

Solvej Lynge

Lasse Kjær er en af initativtagerne bag Ten Sing Bronx. Han har rødder i KFUM og KFUK, som går helt tilbage til hans forældres mødested. KFUM og KFUK har derfor altid fyldt en betydelig del i Lasse Kjærs liv og opvækst. 21-årige Lasse Kjær har i de sidste mange år været aktiv frivillig i KFUM og KFUK i Holstebro.

I barndommen var det særligt igennem børneklubber og lejre, at Lasse oplevede, hvad KFUM og KFUK havde at byde på. 

“Da jeg startede på Nøvlingskov Efterskole lærte jeg endnu mere om, hvad det var. Jeg deltog i det årlige Ten Sing-show med hele skolen og spillede med i omkring halvdelen af alle sangene. Efterskolen gav mig nogle kontakter, som helt sikkert har gjort mig mere aktiv i foreningen.” 

Lasse har i ti år brugt meget tid på guitar såvel som bas, hvilket også var det, der fik ham inddraget i de musikalske sider af KFUM og KFUK. Han startede som Tween Sing-leder, en musik og performance-gruppe for unge i alderen 9-12. Efter flere års godt samarbejde med Tween Sing-skubberen Lars gik de to engagerede unge mænd sammen om at realisere en fælles vision: En Ten Sing gruppe i Holstebro. 

3 råd til opstart af nye Ten Sing-grupper

  1. Du skal sikre dig, at du kan få samlet nok Ten Sing-skubbere, der har evnerne til at være tovholdere for et band. 
  2. Kontakt din lokalforening om mulighederne for udstyr. Ellers må deltagerne medbringe, hvad der er muligt.
  3. Prik til folk i målgruppen for at finde deltagere. Tag ud på efterskoler, konfirmandhold osv. Det virker bare meget bedre end offentlige opslag på Facebook.

Opstarten af Ten Sing Holstebro

De to unge mænd spredte budskabet om opstarten på Ten Sing via Facebook, kontaktede tidligere deltagere af Tween Sing, venner og bekendte, og hvem de nu ellers kendte til i målgruppen. 

“Noget af de anderledes og fede ved at starte Ten Sing op frem for et band med vennerne er, at man her skaber det med KFUM og KFUK-hatten på. Det betyder, at der er plads til alle, musikalske eller ej. Derudover sker der mange rokeringer, så man kan prøve mange forskellige instrumenter.” 

Ten Sing er på ingen måde udelukkende et musikalsk foretagende, men et koncept, der også er bygget op omkring fællesskab, hygge og spas. I Holstebro betyder det blandt andet, at der altid skal være tid til kaffe og kage.

“Ten Sing er, hvad der er ressourcer til. Lige nu er det musikken, men hvis der kommer nogle gode skubbere, er vi friske på at udvide paletten, f.eks. med mere forkyndelse eller performance.”

Relatererde artikler

Se alle artikler