Billede af: Caroline Schjødt-Pedersen

Efterskole

Stjernestunder på efterskolen

FAZE har bedt en håndfuld elever fra Tommerup Efterskoles årgang 20/21 fortælle om én af deres mange stjernestunder fra deres foreløbige tid på efterskole.

Marius Henneberg Josiassen

"Én af de bedste oplevelser, jeg har haft på efterskolen, var den første aftensang. Den aften skulle lærerne holde underholdning omkring bålet. Vi sidder i en stor cirkel omkring bålet, inddelt i vores fire primærgrupper, som er dem, vi må kramme osv. Bare dét, at vi sad og sang og grinede sammen, fik det til at føles som om, at de to meter, der var mellem os, blev nedbrudt. Det var den første gang. hvor jeg følte, at jeg var en del af én stor samlet efterskole."

- Aksel | Tommerup Efterskole, årgang 20/21

Opslagstavle med billeder

"Vi skal i Legoland, og alle er glade. Det er lærernes form for undskyldning for, at vores weekendplaner, på grund af corona, er aflyst. Vores forældre skulle være kommet, og Efterskolernes Dag skulle have været en kæmpe succes. I stedet for spritter vi af, tager masker på og hopper ind i bussen. Stemningen er høj, soundboksen brager med alle klassikerne, og alle skråler med. Vi springer frem og tilbage mellem genrerne, alt fra TopGunn til Queen.

Vi når til Legoland, og alle er spændte på dagen. Det regner, men det gør os ikke noget, vi tænker ikke over det. Vi springer fra forlystelse til forlystelse, og selvom alle går i hver sin gruppe, er det hyggeligt at møde og hilse på dem rundt i parken. Frokosten kalder, og vi skal alle mødes. Der går konkurrence i den, og vi udfordrer forstanderen, Peter, til dyst i brandbilerne. Vi bliver kalder ind af startfløjtet, og vi spæner alle frem til brandbilerne. Adrenalinen pumper hos alle, mens vi ihærdigt kører bilen frem. Der bliver sprøjtet med vand, og konkurrencegenet kicker ind. Det står mega tæt, men Peter slår os med millisekunder. Han havde trods alt også samlet et godt hold.

Der bliver hygget og grinet i stor stil. Drengene har vundet bamser til pigerne, og de fører sig stolte frem. Corona-reglerne er som baggrundsmusik, for selvom afstanden skal overholdes, forhindrer det ikke den gode stemning blandt lærere og elever. Så selvom corona forhindrede de originale planer, blev Legolandsturen stadig en stjernestund, som vi alle vil huske."

- Karla og Diana | Tommerup Efterskole, årgang 20/21

Pyntet efterskolevaerelse

"Efterskole er mange ting – hygge, fællesskab og venner. Jeg har masser af fede stunder på efterskolen. Her i weekenden havde vi for eksempel Den store bagedyst, hvor vi selv fik lov til at lave grupper og selv finde en opskrift på en kage. I min gruppe endte vi med at ville bage en banankage formet som en banan. Bagefter skulle vi så ned i køkkenet og bage kagen sammen med resten af eleverne på efterskolen. Problemet ligger så i, når du er sammen med 30 andre mennesker, og I skal holde afstand, mens I bager en kage, og I farer frem og tilbage som høns i et bur. Man kan prøve at holde afstand på bedste vis og huske at spritte sine hænder intensivt, og heldigvis gik alt vel! Min gruppes kage endte med en fin 2. plads."

- Kristian | Tommerup Efterskole, årgang 20/21

 

"Hvis jeg skal vælge en stjernestund, så må det nok være i dag. Det lyder måske lidt kliché, men jeg synes, at hver dag her på Tommerup er en stjernestund. For alt det, som forløber i løbet af dagen, de valg, du skal tage stilling til, kommer til at forme dig og dit efterskoleliv. Selv hvis dagen har været lidt dårlig, er der altid mindst én, som gør dagen bedre.

Der er selvfølgelig dage, som er bedre end andre, men der er ingen dårlige dage – kun hvis man ønsker at gøre dagen dårlig. I dag har været en stjernestund, fordi jeg har hjulpet mine bedste venner. Jeg er blevet givet et smil på læben, og jeg har givet det videre. Det gør, at alle i dag har fået chancen for at gøre dagen fantastisk. I morgen bliver en stjernestund, fordi jeg vil gå i seng med et smil på læben i aften. Og når jeg vågner, stadig med smilet, vil jeg sørge for at gøre dagen til en af de bedste. Derfor er hver eneste dag en stjernestund."

- Mathilde | Tommerup Efterskole, årgang 20/21

 

Relatererde artikler

Se alle artikler