Billede af: Daniel Roved Langgaard

Festival

Treehouse: Et fælles projekt og et fælles mål

Treehouse foregik i ugen op til Wonderful Days med 38 klatre-elskende unge. Læs, hvordan det var at skabe campen otte meter over jorden.

Marius Henneberg Josiassen og Lærke Staunstrup Kjær

Caroline Schødt-Pedersen 22 år KFUM og KFUK i Aarhus midtby Lejrchef på Treehouse 2021

Hvordan har din oplevelse på Treehouse 2021 været?

Jeg har ikke være med til at bygge Treehouse før, men det, som fik mig til at sige ja til at være lejrchef med Kristian, var, at man ikke bare var med, men at man selv kunne få lov til at sætte sit præg på ugen. På Treehouse har vi et fælles projekt og et fælles mål. Det er ikke bare de klassiske aktiviteter, men her finder vi en meget blandet flok med en masse nye ansigter. Faktisk er en tredjedel af deltagere nogle, som ikke har været med før. Her er det en anden måde, vi hjælper hinanden på. Det bliver meget bogstaveligt at have hinandens ryg og være der for hinanden, fordi det jo helt praktisk handler om sikkerhed og tryghed. Det er ikke kun en byggecamp, for vi har lagt vægt på, at der skal være plads til hygge med stort H. Som lejrchefer ville vi også gerne opretholde den flade struktur, man finder i KFUM og KFUK, men også især i Treehouse. Noget af det, jeg vil tage med herfra, er troen på, at det nok skal lykkes, selvom det til tider kan virke uoverskueligt, men når alle bidrager, kan man nå målet. Derudover tager jeg noget selvtillid med herfra. Jeg vil prøve at huske at tage ros til mig og huske på, at vi har været med til at lave en god camp for en flok engagerede unge.

Kristian Kristensen 23 år Aalborg KFUM og KFUK Lejrchef på Treehouse 2021

Hvad kendetegner og gør fællesskabet i Treehouse til noget særligt?

Det, som gør Treehouse ekstra fedt, er, at man går gennem en proces og opnår et færdigt produkt, men også når vi klatrer og bygger, hvor man kan mærke adrenalinen i kroppen. Også det at se en wow-faktor hos folk, som ser Treehouse-campen, er fedt. Derudover giver fællesskabet selvfølgelig en del til oplevelsen, hvor der ikke er tydelig forskel på ledere og deltagere, men projektet er drevet af alle. Alle er lige, og alle bidrager. Nogle spørger ”Jamen, hvorfor slæbe et klaver op i trækronerne?” eller “Hvorfor lave et varmtvandsbad heroppe?” Det er nok også noget af det, som gør det ekstra sjovt – at få lov til at gøre ting, uden de nødvendigvis giver mening. Det, som fik mig til at sige ja til posten som lejrchef, efter fem år som deltager, var, at selvom jeg har været med før, lærer jeg noget nyt hver gang, og vi står tilbage med et produkt, vi er stolte over at vise frem. Det allerbedste ved Treehouse er, at man jo bare får nogle gode venner. Nu kendte jeg ikke Caroline før, men jeg kan knap nok huske, at jeg ikke har kendt hende. Noget, jeg synes, har været fedt ved at være lejrchef, er, at jeg har fået lov til at se deltagere, som rykker grænser og gør noget, de ikke troede, de kunne. Og så har jeg da bare haft det skide sjovt.

Melanie Altena 22 år KFUM og KFUK i Aarhus Midtby Frivillig og deltager på Treehouse 2021

Hvad var det fedeste ved Treehouse?

Det er min femte gang på Treehouse-campen. Jeg bliver ved med at komme af mange grunde. Primært for at se de andre “Treehouser’ere”, som vi kalder os, men også fordi jeg synes, det er sindssygt fedt at kunne være ude i naturen og bygge ting. Det er en vanvittig fed følelse at stå og kigge på noget og kunne sige: “Wow, det har vi lavet.” Det er næsten lige så fedt, som faktisk at bygge det. Det fedeste på campen er dog de små fællesskaber, man hele tiden skaber med alle de andre. Det kan være, når man står i køkkenet, ligger i Treehouset og snakker eller er i gang med at blive hejst op i et træ. Man skaber en helt unik form for tillid til hinanden, når man hænger flere meter over jorden i et reb, som en anden står og holder nede på jorden. En anden fed ting ved Treehouse-campen er, at jeg udvikler mig på mange forskellige måder. Jeg er blevet bedre til at favne forskellige mennesker, i og med at der er så mange forskellige personligheder på campen. Derudover kan jeg mærke, at jeg har fået nemmere ved at kommunikere i pressede situationer, og vigtigst af alt så er min højdeskræk blevet kureret.

Malene Bisgaard 18 år KFUM og KFUK i Rødding Deltager på Treehouse 2021

Hvad tager du med dig fra Treehouse?

Jeg tog med på Treehouse-campen første gang, fordi nogle af mine venner anbefalede mig det, og i år er det anden gang, jeg er med på campen. Jeg synes, at det er mega fascinerende, at så mange forskellige mennesker kan samles om et enkelt projekt og de værdier, der er i KFUM og KFUK. I årets Treehouse skulle vi bygge en shelter oppe i Treehouset. Det var en udfordrende proces at være med til at bygge, da ingen af os har prøvet det før, og der dermed ikke var nogle af os, der vidste, hvilke teknikker vi skulle bruge for at få det bygget. Men vi fandt ud af det og havde det sjovt med det, samtidig med at det var utrolig lærerigt. Nu hvor campen er slut, står jeg tilbage med en mega fed følelse af at have opnået og lært noget, samtidig med at jeg har haft en mega sjov oplevelse. Jeg synes, det er fantastisk, at jeg kan bidrage til et projekt, som ikke bare skaber stor glæde for mig, men som også har en stor værdi for de efterskoleelever, som fremover kan bruge det, vi har bygget.

Skal du på Treehouse i 2022?

Følg med deres på deres Instagram eller Hjemmeside

 

Johan Sahl 18 år KFUM og KFUK i Aarhus Midtby Deltager på Treehouse 2021

Hvad har du lært på Treehouse?

Jeg hørte først om Treehouse gennem nogle venner fra efterskolen, som lokkede mig med, og nu er det tredje gang, jeg er med. Jeg synes, det er vildt, hvor tæt man kan komme på et menneske, man aldrig har mødt før, på bare en uge, når man er med på Treehouse-campen. Når man står i situationer, hvor man bliver presset både mentalt og fysisk, og man formår at samarbejde om at løse det problem, man står overfor, og når man går rundt sammen i så mange timer i døgnet, knytter man et helt specielt bånd til hinanden. Det er mega fedt, at man kan skabe så stort et netværk på tværs af lokalforeninger. Der er noget helt specielt ved at mødes i KFUM og KFUK-regi, som går igen, når vi mødes til Treehouse-camp. Alle møder op uden nogle fordomme, og man kan få lov til at være lige præcis den, man er, uden at der er nogen, der sætter dig i en kasse. Samtidig med at det er fedt, at alle er åbne over for en, har jeg også selv lært meget i forhold til at være åben over for alle andre på campen.

Relatererde artikler

Se alle artikler