Billede af: Rasmus Kongsgaard

Lokalt

København: Kaféen renoveret for 14 millioner kroner

På grund af corona-nedlukningerne har foreningerne måtte tage Ten Sing, fællesspisning og alle andre aktiviteter af programmet. Men det betyder ikke, at foreningslokalerne har stået tomme hen. Flere foreninger har nemlig brugt aflysningerne som en anledning til at renovere bygningerne, så de skaber endnu bedre rammer for, at børn og unge kan mødes.

Sara Amos Olsen

I hjertet af København bliver unge budt velkommen til Kaféens nyrenoverede lokaler, der emmer af charme og hygge. Den ene væg, trappen, elevatoren og baren er malet grøn, og caféen er indrettet med et langt plankebord og et bordfodboldbord.

Renoveringen er sket med respekt for bygningens historie. Den grønne farve er den, der oprindeligt blev brugt, da bygningen blev bygget til unge kvinder i København i 1920, fortæller Marianne Hoff Andersen, medlem af foreningsbestyrelsen, da hun viser rundt i bygningen.

Renoveringen har kostet 14 millioner kroner, og den omfatter udover Kaféen også en lille scene til intimkoncerter, et stor mødelokale på 1. sal og stor gårdhave. Den store renovering har skabt nyt liv i foreningen, og de mange unge medlemmer et væld af ideer til, hvordan stedet skal bruges.

Nu har vi rammerne på plads, så kommer aktiviteterne bagefter. På det første brainstormmøde efter renoveringen blev det eksempelvis besluttet, at de frivillige gerne ville lave folkekøkken. Mødet blev holdt en lørdag, og dagen efter blev der så afholdt fællesspisning for første gang. Der kom 50 gæster, fortæller Marianne Hoff Andersen.

 

Og det er ikke kun, når langbordet er dækket til fællesspisning, at de nyrenoverede lokaler summer af liv. En dag om ugen mødes nabokirkens konfirmandhold i Kaféen, Ten Sing K mødes i øvelokalet og Kannikekollegiets beboere kigger ofte forbi.

 

Caféer i KFUM og KFUK

Der findes flere Caféer i KFUM og KFUK rundt i landet, og de kan vidt forskellige ting. Læs meget mere om dem lige her. 

Caféer i KFUM og KFUK

Relatererde artikler

Se alle artikler