Billede af: Sara Amos Olsen

Kristendom

Tag med KFUM og KFUK på Himmelske Dage

I Kristi himmelfartsferien mødes mennesker, fra forskellige kirker over hele landet, i Roskilde til den store kirkefestival Himmelske Dage. KFUM og KFUK er stærkt til stede – både hvad angår deltagerantal og program.

Anne Hjul

Roskilde kommer til at summe af liv, når der om en uge afholdes Himmelske Dage, en kirkefestival fyldt med koncerter, debatter, oplæg, aktiviteter og meget mere.

Himmelske Dage er noget, vi som kirkesamfund og organisationer skaber sammen, og KFUM og KFUK byder ind med et stærkt program målrettet unge mennesker, og med et særligt fokus på situationen i Palæstina. Du kan finde en oversigt over KFUM og KFUK’s bidrag til programmet her

Fokus på unge med eget område

I år vil der være et særskilt ungdomsvenue omkring Musicon i Roskilde, hvor KFUM og KFUK arrangerer flere workshops og oplæg. Her kan du f.eks. høre to unge svenskere fortælle om øko-teologi og du kan være med, når to fra Belarus fortæller om, hvordan kirken reagerer overfor den forfølgelse, vold og mangel på demokrati, som præger landet. Vi skal også høre om minoriteters plads i kirken, hvad enten man er LGBTQIA+ aktivist eller har oplevet at blive valgt fra pga. sin hudfarve. Og så kan du få lov at være en del af Fælleslang-koret for en stund til en korworkshop.  

Et stærkt internationalt fokus

KFUM og KFUK byder altså ind med et stærkt engelsksproget program med unge, der fra hvert deres perspektiv kan gøre os klogere på den verdenskirke, KFUM og KFUK er en del af. Og særligt situationen i Palæstina vil få taletid.

KFUM og KFUK står for en forbøngudstjeneste for fred og retfærdighed i Palæstina og en workshop om livet som ung i under besættelse. Derudover er vi repræsenteret ved flere arrangementer, blandt andet en rundbordssamtale med blandt andre Margrete Auken. Til Himmelske Dage i Roskilde skal vi gøre hvad vi kan, for at skabe opmærksomhed udadtil omkring situationen for palæstinensere, og samtidigt vil der være rig lejlighed til, at vi også selv i KFUM og KFUK kan blive klogere på, hvordan vi kan gøre endnu mere.

Grib Fremtiden

Sådan lyder temaet for Himmelske Dage 2022. Der er fokus på håbet, den grønne omstilling og samfundsengagementet. Som ungdomsbevægelse med et skarpt blik for den verden, unge mennesker lever i i dag, er KFUM og KFUK selvskrevet ved et arrangement som dette. Du kan læse mere om Himmelske Dage og købe billet på himmelskedage.dk.

Himmelske dage

Himmelske Dage er et slags folkemøde for kirker, som afholdes hvert 3. år. Sidste gang var det Herning, der var værtsby.

Danske Kirkedage er en økumenisk begivenhed, det vil sige en tværkirkelig begivenhed. Et hav af kirker og kirkelige organisationer mødes for at debattere, inspireres og fejre gudstjenester sammen på tværs af kirkelige identitetsmarkører.

Danske Kirkedage er et projekt, der er opstået og forankret under Danske Kirkers Råd, der er Danmarks officielle økumeniske organ, og hvor KFUM og KFUK er medlem.

Relatererde artikler

Se alle artikler