Billede af: Maja Vester

Fairhuset

250 unge besøgte Fairhusets Gadefestival

Torsdag den 25. april afholdte Fairhuset Aarhus Gadefestival for alle nysgerrige og interesserede unge i området omkring Katrinebjerg, hvor det første danske Fairhus snart slår dørene op.

Stine Kjær Bredtoft

Med gratis klipning i barbershoppen, kreationer i smykkeworkshoppen, lækre jazztoner fra bandet De4Maver, fælles graffiti-kunstværk sammen med Theo Grarup og meget mere blev pladsen tæt på det nye Fairhus en anledning til at stoppe op og kigge ind for mere end 250 unge gæster. 

Her stod det nye UngeCrew, frivillige og ansatte i Fairhuset Aarhus klar til at tage imod, fortælle og vise rundt på, hvad der, kun lidt endnu, er en byggeplads. Meget snart står Fairhuset nemlig færdigt, og aktiviteterne for og af unge kan ægte starte op. 

For Gadefestivalens arrangører var den store opbakning og de mange besøgende endnu større end ventet.

Jeg var lidt chokeret over, hvor mange, der faktisk kom til Gadefestivalen, men var vild med opbakningen! Man kunne tydeligt mærke, at de var spændte og nysgerrige på Fairhuset. Det var virkelig fedt! Christian Haugaard, en del af UngeCrew

"Vi troede slet ikke på, at der kom så mange, vi regnede med cirka 50. Så det var fedt at se så mange, at de var med til kunstværket, der senere skal hænge i Fairhuset og at de bare hyggede sig." - Zakerie Mohamed, en del af UngeCrew.

 

Ivrige efter at åbne

Der ligger stadig en masser timers arbejde for holdet bag den succesfulde Gadefestival, inden Fairhuset Aarhus åbner dørene den 16. maj. Men energien fra Gadefestivalen og de mange nysgerrige gæster har givet endnu flere sommerfugle i maven for UngeCrewet.

Christian og Zaka
Foto: Zakerie og Christian, en del af UngeCrew

"Jeg glæder mig helt vildt til at se, hvor mange der kommer i huset, og til, at vi kommer rigtig i gang med vores arrangementer og aktiviteter i samarbejde med de unge." - Zakerie Mohamed

"Faktisk glæder jeg mig allermest til at se idéerne til aktiviteter fra de unge, og se hvilke ting der bliver skabt i huset." - Christian Haugaard

 

Bag Gadefestivalen

Mads Peter Bilde - forandringsagent
Astrid Andreassen - praktikant Kaospilot
Jakob Hove - projektmedarbejder
Klinte Landerholm - leder i Fairhuset Aarhus

Støttet af den A.P. Møllerske Støttefond

Fairhuset Aarhus åbner..

Fairhuset Aarhus holder åbningsfest den 16. maj for alle unge i alderen 17-25 år og har inviteret alle samarbejdspartnere samt venner af huset til åbningsreception den 17. maj. 

Adressen er stadig: Katrinebjergvej 77 K, Aarhus N

Du kan læse mere herunder

Fairhuset Aarhus' hjemmeside

Relatererde artikler

Se alle artikler