Billede af: Caroline Schjødt

Fairhuset

Danmarks første Fairhus er åbent

Mere end 150 gæster vendte vejen forbi Katrinebjerg i Aarhus Nord den 16. og 17. maj, da Fairhuset Aarhus for første gang bød indenfor i de lokaler, der fremadrettet skal rumme fællesskabsaktiviteter, frivilligt engagement og uendelige muligheder for unge i alderen 17-25 år. Her skal være rum for de unge til at engagere sig og opleve et sted, hvor de kan udfolde sig med nye ideer, være sig selv og skabe nye relationer.

Stine Kjær Bredtoft

unge i krearum

Torsdag den 16. maj kunne Fairhuset Aarhus åbne dørene for allerførste gang og byde alle unge ind til aktiviteter, koncert og stor åbningsfest. 

Aftenen bød på alt fra koncert med Abcitoo, krea-workshop i husets 'Maker-Space', basket på pladsen foran Fairhuset, lækkert mad fra Faour, DIY-projekt med pallemøbler udendørs og en opfordring til de unge gæster om at sætte aftryk og udtrykke ønsker og drømme for husets fremtidige aktiviteter og rammer. 

Dagen efter var ikke mindre festlig, her var der også budt ind til stor åbningsbravour. Med samarbejdspartnere, venner af huset, og mange flere, blev der skålet i sommerlige mocktails og holdt flotte taler af nøglepersonerne bag huset, frivillige og Christian Budde, rådmand i Aarhus kommune under Sundhed og Omsorg. 

 

Et projekt, der giver fri fra perfektion

Fairhuset Aarhus er Danmarks første Fairhus og har derfor både været et lokalt projekt men i høj grad også et projekt sat i søen af nationale kræfter i KFUM og KFUK i Danmark, med høje ambitioner om at øge trivslen blandt unge. 

Fairhuset skal blandt andet bidrage til at give de unge rammerne til at træde ud af perfektionshjulet, der i mange år har fået mere og mere fart på, og bare være sig selv. De skal mærke og opleve, at de har en vigtig stemme og et sted, hvor den bliver hørt og taget alvorligt. 

Gritt griner

"Først og fremmest vil vi være stedet, hvor unge stemmer bestemmer. Vi vil være med til at give unge indflydelse, et sted i bevægelse og klar til forandring, når unge og verden omkring os forandrer sig.

Vi vil skabe rum til det uperfekte. Vi vil give alle unge en fair chance med afsæt i fællesskabsaktiviteter og mulighed for at blive optaget af noget udenfor sig selv, hvor man kan prøve noget nyt og træde ved siden af. 

Vi vil være et frirum, der giver fri fra perfektion.

Vi vil være ambitiøse. Vi er ivrige efter at komme i gang, og der er mange unge, der venter på os." - Gritt Rhinstrøm, national projektchef for Fairhuset

Fairhuset Aarhus’ leder Klinte Landerholm udtaler: 

“Fairhuset skal styrke unges trivsel i Aarhus og være deres sted. Medbestemmelse og et frivilligt værtskab skal gøre det let for alle unge at føle sig velkomne her.”

 

Allerede i gang

unge graffiti

Fairhusets Aarhus har allerede været i gang forud for åbningen med aktiviteter og initiativer som Fairhuset To-Go, Gadefestival den 25. april, United Sisters og har derudover ansat to unge i UngeCrew’et, der begge er ivrige efter at skulle være med til at facilitere aktiviteterne i huset, der nu endelig er åbent.

"Jeg glæder mig allermest til at se idéerne til aktiviteter fra de unge, og se hvilke ting, der bliver skabt i huset," - Christian Haugaard, en del af UngeCrew i Fairhuset Aarhus.

 

Følg med

Lige nu kan de unge brugere allerede se frem til guitarundervisning, streetbasket, fællesspisning, Europa Parlamentsdebat den 22. maj og meget mere. Aktiviteterne vil opstå løbende og i samarbejde med de unge deltagere, der besøger Fairhuset Aarhus. 

Følg med på Fairhuset Aarhus’

Instagram
Facebook
Hjemmeside - bliver løbende opdateret

Bag Fairhuse Aarhus

Fairhuset Aarhus er til dagligt ledt af

Klinte Skovsholt Landerholm - Leder i Fairhuset Aarhus
Jakob Hove Kristensen - Projektmedarbejder i Fairhuset Aarhus

Det nationale Fairhus projekt er derudover varetaget af

Gritt Rhinstrøm Kristensen - Projektchef i Fairhuset
Aja Lykke Heinze - Udviklingskonsulent i Fairhuset
Mathilde Sørvad Søgaard - Studentermedhjælper i Fairhuset

Projektet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond

Relatererde artikler

Se alle artikler