Børnehøjskole

Aarhus Børnehøjskole åbner dørene til 1. sæson

Håndværkere og frivillige knokler på for at blive helt klar til den 7. marts, hvor det første kursus begynder på Aarhus Børnehøjskole. Måneden efter inviteres til officiel åbning.

KFUM og KFUK

Forstander Jacob Solsø Holm følger spændt med i håndværkernes fremskridt på Aarhus Børnehøjskole.

Der mangler nemlig stadig lidt for, at han kan åbne dørene til det første kursus den 7. marts, men både han og de omkring 50 frivillige er optimistiske.

“Stemningen er rigtig god. Alle folk hele vejen rundt knokler for at være klar. Der er god energi, men vi er også rigtig spændte på, hvor mange der kommer,” siger Jacob Solsø Holm.

Hele højskolepakken til børn

Aarhus Børnehøjskole ønsker at gøre verden større for de mindste. I løbet af den første sæson vil huset være åbent onsdag og torsdag, og her kan børn i alderen 6-13 år følge kurser inden for 4 fastlagte kategorier:

  • Kunst og Håndværk
  • Musik og Drama
  • Leg og Teknologi
  • Gastronomi

Børnene kommer imidlertid også til at møde højskoletankerne om fællesskab og dannelse, når de kommer i huset. Der vil nemlig også være fællessamlinger med fortællinger og sang, aftensmad og afslutning med fadervor, som alle på tværs af hold deltager i.

“Man får hele højskolepakken. Det er det, der gør det til noget særligt. Både at der er små hold, men også de fælles punkter, der er for alle på tværs af kurser. Det adskiller sig fra mange andre tilbud til børn,” siger Jacob Solsø Holm.

Filosofi, verdensmad og genbrugskunst

I alt vil børn kunne vælge imellem 6 forskellige kurser i højskolens første sæson, og der er mindst et inden for hver af de fire kategorier. Kurserne er bl.a. filosofi i børnehøjde, mad fra hele verden og genbrugskunst.

“De frivillige undervisere har selv været med til at definere indholdet inden for de overordnede kategorier. Det skal være noget, de brænder for og kan bære igennem,” siger Jacob Solsø Holm.

Omkring 19 frivillige skal undervise i løbet af den første sæson, og heraf er lidt over en tredjedel nye inden for KFUM og KFUK. De har bl.a. fundet børnehøjskolen via frivilligjob.dk eller gennem bekendte.

Se kataloget for foråret 2018

Giv en stol til det nye hus

På Aarhus Børnehøjskole skal der være rum og siddeplads til alle. Derfor har de lige nu et konkret ønske om at få doneret mindst 50 stole til det nye hus på Nørre Alle i Aarhus.

For 300 kr. kan du donere en stol, som dit fornavn vil blive trykt på.

“Vi vil gerne gøre børnehøjskolen til et mere personligt sted, hvor børn kan se hvem, der har skænket de stole, de sidder på. Det er også med til at give børnene en bevidsthed om frivillighed og medborgerskab,” siger forstander Jacob Solsø Holm.

Læs, hvordan du kan donere en stol her

Kom til officiel åbning

Den 7. april inviteres alle interesserede til officiel åbning på Aarhus Børnehøjskole.

Læs mere om begivenheden på Facebook

Relatererde artikler

Se alle artikler